03. Allmän psykologi

Arbeta bort rädslan från att bli sårad?!

2015-05-31 21:02 #0 av: [Silverräv69]

Jag fick berättat för mig idag att jag bär på en enorm rädsla för att bli sårad av familjemedlemmar, främst mina syskon och det gör att vid konflikter och konfrontationer stänger in alla känslor och agerar i raseri som en försvarsmekanism för att slippa smärtan. Vilket skapar mer smärta när man går och bär på det istället för att kommunicera och lösa det.

Efter lite eftertanke på vad som kunnat utlösa denna kraftiga försvarsmekanismen slog det mig att det måste ha varit i samband med traumat att förlora min far under den tidiga barndomen, av den otroliga fysiska smärtan som uppstod av förvirringen och saknaden.

Jag undrar hur man arbetar bort denna reflexen/försvarsmekanismen för att inte bli sårad? Hur man ska inse att deras smärtan ofta inte är min egen, att smärtan de orsakar mig inte är större än vad man kan hantera och gå vidare från?
Att världen inte rasar samman av att bli sårad!?

¤HjärtaDu är aldrig ensam eller oälskad Hjärta¤

Anmäl
2015-05-31 21:05 #1 av: Aleya

Att känna är bra, så det skam man inte arbeta bort.
Men det är en idé att lära sig att hantera och acceptera.

Jag föreslår KBT. Har hjälpt mig mycket med att stanna upp och inte bli ett med en rädsla utan känna och sedan släppa.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.