Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
16. Sömnproblem

Tyngdtäcken

2017-01-20 12:26 #0 av: Herveaux

Ni som har någon variant av tyngdtäcke, hjälper det er att sova bättre?
Vilken variant och tyngd har ni?

Hur kan man få ett tyngdtäcke "utskrivet"?
Att köpa ett verkar kosta en saftig slant för en fattig.

Kan man pyssla ihop ett eget tyngdtäcke..?

Jag sover ganska oroligt och känner mig ofta otrygg när jag ska somna/sover.
Att ha ett täcke med tyngd skulle kännas tryggare på något sätt, iaf när jag försöker föreställa mig känslan.
Jag ber ofta min partner lägga upp ena benet över mig och ibland är jag nästan på väg att krypa under honom när vi ska sova, mysigt en stund, men sen blir det lite obekvämt och svettigt.

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-01-20 12:33 #1 av: Annette

Man kan få tyngdtäcke utskrivet via arbetsterapeut. Vår dotter har just fått remiss för utprovning. 


Anmäl
2017-01-20 12:40 #2 av: tlover

Jag har kedjetäcke på 8 kilo (hmm eller är det 10), just nu använder jag det däremot inte eftersom jag samsover med dottern. Jag fick det utskrivet av arbetsterapeut men det varierar mellan olika län vilka diagnoser som kan få tyngdtäcke.

Jag har gjort ett eget också men jag tog isär det för att göra det bättre men har inte orkat göra klart det. Men många gör egna kedjetäcken.

Ni har väl inte missat nya sajten Anslagstavlan ifokus eller Prepping ifokus?
Titta gärna förbi i min tebutik, facebooksida eller blogg och säg hej
Välkommen in

Anmäl
2017-01-20 12:41 #3 av: Aleya

Skulle ha fått ett men arbetsteraputen ville inte prova ut ett nu när jag har så ont. Så hör av dig till en på vc. Vet inte vad det kostar dock.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-01-20 13:00 #4 av: tlover

#3 får man den utskriven så är den gratis

Ni har väl inte missat nya sajten Anslagstavlan ifokus eller Prepping ifokus?
Titta gärna förbi i min tebutik, facebooksida eller blogg och säg hej
Välkommen in

Anmäl
2017-01-20 13:03 #5 av: Aleya

#4 Tack för den infon. ☺

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-01-20 14:07 #6 av: Maleficum

Har ett kedjetäcke på 12 kg jag fick utskrivet av sjukgymnast på psyk under tiden jag gjorde min utredning eftersom jag alltid haft så svårt för att sova. Fick testa först både bolltäcke (som min kusin har) och kedjetäcke, men klara inte ens att ligga en halv minut under bolltäcke för det blev för varmt!

Har även sytt ett eget lite mindre "resetäcke" som just nu ligger nere på landet. Även mamma har sytt ett eget täcka (men lättare än mitt lilla). Det svåraste med att sy eget tycker jag var att få stabilitet i det (i kortändarna) eftersom kedjorna tyngde så mycket, men kör man med lättare kedjor/färre kedjor går det nog bättre (mitt är sytt av barnlakan från IKEA med ca 7kg kedjor). Jag kika på denna sida innan jag sydde eget (gjorde dock inte exakt så, har bla inte sytt fast ett täcke i det utan har bara påslakan eftersom jag ville ha något som var svalt och hellre då lägga det på ett annat täcke om det är kallt) http://afroditea.blogspot.se/2012/11/sy-eget-kedjetacke.html

Har haft mitt i 4 år nu och det har hjälpt mig sova bättre (dock inte helt perfekt), även om jag sen i julas inte haft det pga att jag blev så himla sjuk innan jul och hade jätteont i hela kroppen och då vart det obekvämt :P

Mitt är delbart så man kan tvätta en halva i taget i nästan vilken tvättmaskin som helst vilket är tur eftersom jag haft både kanin och hund som har kissat på det, lite jobbigt att sätta på påslakan själv eftersom det är så tungt (speciellt om man som jag har ont i vristerna), har därför ibland ett annat lakan/täcke under så man inte behöver ta av och tvätta påslakanet så ofta.

Sen älskar vår labbe att ligga ovanpå kedjetäcket och får knappt plats att knö mig ner i sängen för hon vill inte flytta på sig därifrån :P då sover man extra bra med 23kg extra ovanpå de 12kilona ;) dock är det liiite svårt att röra sig!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2017-01-20 14:54 #7 av: tlover

Jag har också testat bolltäcke och det tyckte jag inte om, jag kände mig instängd i det

Ni har väl inte missat nya sajten Anslagstavlan ifokus eller Prepping ifokus?
Titta gärna förbi i min tebutik, facebooksida eller blogg och säg hej
Välkommen in

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.