04. Personliga berättelser

Inte kär längre

2017-09-21 19:29 #0 av: korvmacka2310

Hej! Jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig längre och måste bara får svar på något sätt.

INNAN DU SVARAR så vill jag att du kommer ihåg att jag är väldigt labil och orkar inte höra "lämna honom" osv, jag förstår själv att det vore det smartaste, men tänker inte göra det.

Så det som har hänt egentligen är att min pojkvän inte riktigt är lika kär i mig längre. Han gjorde slut i somras för att han inte hade samma känslor längre. Vi skjildes åt, men smsade hela tiden och några dagar senare var vi tillsammans igen. Jag uppfattade det som att han hade fått tillbaka känslorna och att han var lycklig med mig. Men i helgen så började vi prata lite och jag berättade att jag inte kände att jag fick så mycket kärlek av honom och han berättade att han inte kände lika mycket kärlek och att det inte var så konstigt att jag upplevde det så.  Jag bröt såklart ihop och kan inte ens förstå att det här händer mig  - IGEN. 

Han känner alltså att han inte är lika kär som förut, att det kan kännas "drygt" att pussas och mysa och så och han känner att han tvekar ofta på om han vill vara med mig. Men direkt han tänker på att vi borde göra slut så får han panik och börjar gråta. Jag frågade "Vad VILL du? Om du fick önska, hur skulle allt vara just nu?" och han svarade att han ville vara med mig och att han skulle känna som förut. Han berättar att han inte riktigt kan förstå vad han känner, som att det är en gröt i hjärnan. Vi har provat vara ifrån varandra mer, men han känner inget annorlunda. 

VAD ska vi göra? Han säger att han älskar mig och att han VILL vara med mig, men han tvekar jättemycket. Jag får panik. Han är verkligen min första äkta kärlek och jag vill inte lämna honom. Jag har en sån känsla av att det kommer bli vi tillslut men jag vill inte ha något hopp och bli deprimerad igen när han gör slut. 

Mina frågor är egentligen: Vad ska han göra? Vad ska jag göra? Hur fan ska jag börja se en framtid utan honom?

Snälla hjälp, jag har fysiskt ont i kroppen och orkar inte må såhär.

Anmäl
2017-09-21 19:45 #1 av: Calcifer

Tror du kan få bättre hjälp inne på relationer ifokus.

Tyvärr har jag inga goda råd.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2017-09-21 19:51 #2 av: Zepp

Mm.. kär är man ett kort tag!

Sen så vaknar man upp och då handlar det mer om att ta tag i verkligheten.

Sen så handlar det väldigt mycket om din/hans ålder.

Iallafall.. är man rätt ung så går man igenom flera olika kärleksaffärer som slutar på så sätt att man mår dåligt.

Som regel är det då ett sätt att lära sig och att bli vuxen.. med det menar jag att lära sig att få/ha och behålla meningsfulla och för det mesta iallafall långvariga kärleksrelationer.

Kärlek är en gröt i hjärnan per se.

Oså till slut så hittar man någon som man flyttar ihop med, gemensam bostad, barn, hund och radhus.

Låter så klart rätt krasst, men verkligheten är rätt krass.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-09-21 20:59 #3 av: OnlineCores

Håller med #2, det är ganska normalt att man kanske har tio relationer innan man träffar rätt person. Sen så är en del personer mer intresserad i att bli kär, än att vara kär. Ni kanske borde ta reda på vad ni vill var och en, och sedan se om ni kanske vill något tillsammans också. Kärlek är inte en människas hela liv, även om det är en stor del för många. Och när man är ung (om ni är unga) så är det inte alltid så lätt att veta vad man vill mer än kärleken. 

Det är jätteviktigt att man vet vad man vill.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.