Psykologi-fakta

Din egen väg.

2009-01-05 13:50 #0 av: kerstinjo

Varje ögonblick är en död. Varje ögonblick är slutet av ditt liv som du var och början på ditt nya liv, som du väljer att vara

 

 

 

Vi är alla Gud, därför är vi alla skapare.
Skaparen är Du - skaparen är jag.
Du och jag är skaparen!
Genom att välja vilket liv du vill leva är du din egen skapare.  Tidigare har jag alltid skyllt mina misslyckanden i livet på att jag blivit drabbad av eländes elände, eller ännu värre, straffad av Gud. Jag förstår nu att det inte alls är så. Jag har själv valt mina vägar och de situationer jag hamnat i. Om jag verkligen rannsakar mig själv och ser tillbaka förstår jag hur den ena situationen har lett till den andra och hur jag själv valt olika vägar. Idag ångrar jag inga val, för om jag hade valt annorlunda hade jag inte varit den person jag är idag. Om sanningen ska fram så har jag faktiskt haft ganska roligt i mina val :-) Jag är den jag är och vill vara.

Den värld du lever i är som den är på grund av att du själv valt att den ska vara så. Du är här för att du vill vara det. Om du inte ville det, skulle det inte vara så. Ditt liv skapas av dig själv, inte av någon annan åt dig. Du kan därför inte skylla på någon högre makt att du blivit offer för en massa omständigheter. Du har själv varit vägar och därför har ditt liv blivit som det har varit hittills. Om du vill förändra något i ditt fortsatta liv, så bestämmer du detta själv genom att välja en annan väg!

Har du någon gång funderat på varför vissa negativa saker händer dig om och om igen? Det är du själv som framkallar dessa händelser tills du har reagerat och handlat efter den du är i verkligheten. När du kommer på detta slutar dessa händelser att inträffa!

Meningen med ditt liv är den mening du ger det. Du är den du är och upplever det du säger att du upplever. Var inte rädd för att skapa din egen sanning, din egen väg! Så länge du bygger ditt liv på andras sanningar och andras valda vägar, så är du inte sann mot dig själv och din egen själ.

 

Hur går man tillväga?

Hur ska man då gå tillväga för att få reda på om den väg man valt är ens egen? - Mitt råd till dig är att du börjar med det som inte känns rätt i ditt liv; jobbet - vännerna - din partner - hobby osv. Det är inte lätt att plötsligt börja analysera det man sett som en självklarhet under många av ens år. Det man har omkring sig för ögonblicket vet man ju om. En tillvaro som man vet om känns ju som en trygghet, även om man inte är fullt nöjd med den. Man får ta det onda med det goda, säger man, men ska det verkligen behöva vara så? Ovissheten och osäkerheten inför det nya är ofta anledningen till att vi inte gör nya aktiva val. Men kom ihåg att varje resa börjar med det första steget och det måste vara du som tar detta steg på din resa.

Vi kan ta ett exempel:

Om du nu har kommit till klarhet över att du inte trivs på jobbet, att du vill jobba med något helt annat, eller att du vill jobba med samma men på en annan arbetsplats. Nu har du redan gjort ett val! När du har gjort ett val i dina tankar och om valet kommer från ditt hjärta, så kommer du snart se att det dyker upp möjligheter för dig att söka annat jobb eller utbildning. Då har du skickat iväg en tanke, en önskan till Universum. Sådan är Universums lag!

 

Varje tanke leder till ord
Varje ord leder till handling
Varje handling leder till skapande!

 

Mitt budskap till Dig är att Du är värd det bästa Du kan tänka Dig!

 

Artikeln är skriven av Gunilla_R och finns på www.existens.ifokus.se

 

Anmäl
2009-01-05 14:34 #1 av: kerstinjo

Jag läste den här artikeln på Existens och jag tyckte att det var många tänkvärda saker.

Gunilla var snäll att låna ut artikeln till psykologi.

Anmäl
2009-01-05 22:52 #2 av: V-lang

Faktiskt mycket tänkvärda.

Anmäl
2009-01-05 23:16 #3 av: Silvernalles

Jag tyckte inte om texten. Iofs är jag inte alls religiös, vet inte om man måste vara det för att uppskatta den? Absolut är man ansvarig för hur man lever sitt liv utifrån de förutsättningar man fått, men den här biten av texten känns väldigt oförlåtande och fördömmande:

"Den värld du lever i är som den är på grund av att du själv valt att den ska vara så. Du är här för att du vill vara det. Om du inte ville det, skulle det inte vara så. Ditt liv skapas av dig själv, inte av någon annan åt dig. Du kan därför inte skylla på någon högre makt att du blivit offer för en massa omständigheter. Du har själv varit vägar och därför har ditt liv blivit som det har varit hittills"

Det finns massor av omständigheter som påverkar var man befinner sig i nuläget, och som man själv inte haft möjlighet att styra över. Sjukdommar, krig, måendet hos de man har runtomkring sig- listan kan göras hur lång som helst.

Texter typ denna- om du inte skuttar omkring av glädje är det ditt eget fel-får mig att må illa.

Anmäl
2009-01-05 23:29 #4 av: kerstinjo

# 3

Jag är inte heller ett dugg religiös, men tycker ändå att Gunillas ord är tänkvärda.

Texten handlar inte om saker vi inte kan påverka, som krig, dödsfall och arbetslöshet o.s.v.

Jag tror att oftast går vi omkring i samma gamla fotspår, går så mycket att vi fastnar i dem. Vi ger oss inte en chans att påverka vårt eget liv.

"Meningen med ditt liv är den mening du ger det." Jag tror att vi är skyldiga oss själva att ge vårt liv ett innehåll. Vi kan inte bara sitta ner och vänta på att vårt liv ska bli innehållsfullt och få något värde.

Gunilla menade absolut inte "om du inte skuttar omkring av glädje är det ditt eget fel", utan att vi faktiskt har ett val här i livet.

Pröva att läsa texten en gång till.

 

Anmäl
2009-01-06 08:07 #5 av: Silvernalles

Jag ska pröva att läsa en gång till, men detta är inte min form av "pepping".

Anmäl
2009-01-07 19:21 #6 av: flikkan77

Fick lite prestationsångest av den texten. Hur vet man att man väljer rätt? Vad ska man välja? Tänk om allt jag valt under mitt liv gör att det senare kommer att bli total kaos, jag kanske redan är på fel väg?

Anmäl