15. Stress/Tvångstankar

orolig över min andning, påverkar den med tankar..

2011-01-04 23:23 #0 av: iins

80% utav dagen tänker på min andning ( förutom då jag väl sover då, då somnar jag in med sömntabletter för utan de skulle de va omöjligt ), jag tänker 80% ungefär av dagen, på att jag andas, påverkar och fokuserar på den vilket gör mig helt okoncentrerad på annat och hindrar mig från andra tankar.. går inte å sluta för när jag tänker "nu ska jag sluta tänka på min andning" så tänker jag bara på den och jag har tänkt på den nu hur mycke som helst om dagarna i drygt 4 månader.. de bara kom. och har fortsatt. tänkte göra självmord pga dethär just för det hindrar mig från att tänka på annat vardagligt och så. jag är rädd. rädd att sluta andas, därför lurar jag mig själv att tänka på min andning och att hålla koll på den. försökt sluta hela tiden, dessa månader, varje dag men går liksom inte. ibland när jag kör fysiska aktiviteter försvinner det lite, så det varar mindre i tankarna men det är alltid där, det försvinner mindre, men det är sällan. någon mer som känner som jag? eller tänker som jag, på andningen? jag är rädd, detta stör mig oerhört :'(

Anmäl
2011-01-04 23:43 #1 av: kerstinjo

Jag lovar dig att du andas helt normalt. Det gör alla människor, såvida de inte har t.ex. KOL.

Ingen människa slutar bara att andas, andningen sker automatiskt.

Så själva andningen är säkert inte ditt problem.

Du mår dåligt och behöver hjälp. Har du någon kontakt inom psykiatrin? Kan du tala med dina föräldrar om detta?

 

Anmäl
2011-01-05 09:05 #2 av: Ketang

Du kanske skulle behöva prata med någon som är duktig på tvångstankar. För detta låter som det och det finns hjälp att få! Massvis med människor har olika tvångstankar, vissa allvarligare än andra. Du är inte ensam!

Anmäl
2011-02-19 22:21 #3 av: hyacintia

tvångstankar kan man ha väldigt olika,det är ett helvete om man inte får hjälp,sök hjälp, första steget  är att komma i kontakt med andra som har det likadant,det kommer att bli en lättnad.förbundet Ananke är specialisead på tvångssyndrom.

Anmäl
2011-02-20 17:16 #4 av: Hawknestgrove

ja, som Kerstin säger här, ingen människa har dött av att de har slutat andas. Mijhn före detta hade såna tvångstankar han med som var en del av hans hypokondri. Men som sagt, var lugn, du kan inte lägga av!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-02-02 12:49 #5 av: Selecter

Fick du hjälp med det här andnings-problemet? Hur då? Hur mår du idag?

Anmäl
2012-02-04 22:52 #6 av: [Cleopatra]

Kan du försöka flytta över nojjan över andningen på något annat och mer lätthanterligt, som att krama något i handen istället varje gång du börjar tänka på andningen?

Anmäl