06. Behandling/Medicin

FLUOXETIN VÅGAR JA TA DETTA??

2010-09-29 14:27 #0 av: tezzanr1

Min läkare vill att jag ska börja ta Fluoxetin orifarm 20mg en tablett om dagen pga min panikångest och depression.Han tycker detta skulle vara bra för mig??Någon som har erfarenhet av dessa tabletter???Jag är ju emot tabletter men han tycker vill du bli bättre är det väll värt att testa..Jag har ännu ej vågat??? Tar ju ett tag innan man märker av nått så vore kul att veta vad ni tycker som har eller går på denna. Hoppas på svar är väldigt tacksam!!!!!!!!!!!Glad

Anmäl
2010-09-29 14:33 #1 av: Hera

Jag åt dessa till alldeles nyligen. Jag blev inte bättre av dem. Men jag tycker absolut att du ska testa, för olika tabletter passar olika människor.

Jag fick inga bieffekter heller av dem, och det är ju alltid bra :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-09-29 14:53 #2 av: HannaM

Har ätit dom, fick lågt blodtryck men i övrigt inga direkta biverkningar.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2010-09-29 15:01 #3 av: tezzanr1

Tack för dessa svar!!

Är det något man ska tänka på när man tar dessa??

Jag brukar ju ta lite vin på lördagskvällen spelar det någon roll då?

Jag fråga min läkare om det är något man ska tänka på men han sa nej.

Anmäl
2010-09-29 15:57 #4 av: rolnor

Du kan ju gå in in på FASS för förskrivare och söka?Glad

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2010-09-29 16:06 #5 av: tezzanr1

ja vet men nån som har erfarenhet

Anmäl
2010-09-29 18:28 #6 av: evrekaw

#5 Ingen fara med dem varken ang. biverkningar eller att ta ett glas vin. Vi reagerar alla olika på ett och samma preparat. Därför är det svårt att ge dig ett svar på hur detta preparat kommer att påverka just dig.

Man säger att inkörsporten på ett antidepressivt preparat är 4-6 veckor. Du måste känna själv om det ger effekt eller inte inom ramen av denna tid. Känner du ingen effekt finns en uppsjö av andra preparat du kan prova istället. Men detta måste du ta med din läkare i så fall.

Alkohol tillsammans med antidepressiva kan med vissa preparat och dessutom olika från en person till en annan ge olika effekt. Jag exempelvis känner av alkoholens verkan mera. Jag måste därför tänka på att ta det försiktigare med alkohol. Vad som gäller för dig måste du känna själv. Ta det försiktigt tills du vet.

Anmäl
2010-09-29 20:04 #7 av: tezzanr1

Jättetack för svar!!För man vill ju ändå känna att man kan gå ut och ta nåra glas på olika bjudningar som man brukar!!typ som man brukar!!

 

Det jag mest rädd för att man ska bli konstig eller nått på tabletterna ??men min doktor sa att man ska bli mer sig själv och att orka mera mm..alltså menar verkan av dem..Man vill ju kunna känna igen sig själv..Ja så dum kanske som inte vågar..

Anmäl
2010-09-29 21:01 #8 av: Aviendha

Fluoxetin är en vanlig antidepp av typen SSRI; de vanligaste antidepressiva som skrivs ut. Anledningen till att de är så vanliga är att de ger relativt få biverknigar och har relativt hög hjälpfaktor eller vad man ska kalla det.

Jag har ätit dem (och två andra mediciner ur samma grupp) och dessa kände jag inte ett endaste dugg av. Någon kommenterade väl att jag hade stora pupiller men det var väl det enda med. När jag satte in dem (de första veckorna när man går på medicinen) så mådde jag som vanligt. Det tar ju ett tag innan den börjar ge effekt, däremot hade jag lite ökad ångest när jag slutade med dem. Testa att dricka lite och gärna med någon som vet om att du tar medicinen och känn efter. Jag drack på dem och det fungerade som vanligt, varken mer eller mindre men alla är så olika så det kan ju vara bra att känna av. Under insättningen kanske man ska undvika dricka, kroppen har ju inte anpassat sig helt ännu.

Det är ingen medicin jag skulle säga att man behöver vara rädd för att prova. Nu är jag ju inte helanti mediciner rakt av heller, men jag skulle oroa mig över andra preparat före detta om man säger så.

Anmäl
2010-09-29 21:18 #9 av: Hera

#8 Ja, stora pupiller fick jag med! Min mamma trodde jag tog droger ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-09-29 21:31 #10 av: rolnor

Jag har testat Cipramil och Zoloft och jag tror att det känns extra "bra" när jag dricker alkohol, det är som om dom samverkar lite, vilket gjort mej lite alkoholiserad, MEN ingen större fara, jag är vit en hel vecka ibland och oftast blir det bara ett par glas vin per dag, ingen överdriven konsumtion.

Om du lider mycket av din depression så tycker jag att du kan prova, men det är ju ditt beslut i slutändan.Glad

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2010-09-29 22:58 #11 av: tezzanr1

Ja e ju inte så deppig direkt!!!inte så att jag inte orkar nått..men jag har underfunktion i sköldkörteln med så jag vart ledsen av det ...känner mig orkeslös mot förrut...inte så glad...man tänker mer negativt mmm...tack för alla svar så glad ni finns...

Man vill ju bara leva som man gjorde förrut....Jag brukar ju inte dricka större mängder alkohol men kanske man tar nått extra om det är nått...man vill ju inte göra bort sig!!Man har ju endel kalas med släkt å annat inplanerat...

Jag var mest orolig över att när man börja eller när det gått en tid att man skulle börja göra bort sig eller ha nån sorts överenergi att folk i ens närhet skulle märka men vad har hänt med henne typ!Att man skulle kanske börja skratta åt sånt man ej gjorde mm....men de kanske e nått man oroar sig för..man har ju läst mycke knepigt när man typ e på nätet och söker.Att man inte skulle känna igen sig själv mm...de ja mest rädd över!

men nu när jag läser detta vad ni skriver så verkar det inte vara så farligt!!Hoppas inte de...

Anmäl
2010-09-30 01:58 #12 av: Aviendha

#9 Hahaha, den körde min mamma på med! ;)

#11 Men om du har en konstaterad underfunktion på sköldkörteln, varför får du då inget som reglerar debn istället för något som ska höja serotoninhalten i hjärnan? Om deppet är orsakat av sköldkörtelfel så känns det ju mer logiskt att reglera sköldkörteln än att behandla dets om en "vanlig depression". Man vet ju redan felet menar jag.. Eller är jag helt ute och cyklar?

Nej, folk kommer inte tro att du går på uppåttjack ;) Hade det varit så bra så hade jag mer än gärna fortsatt på den typen av medicin då det är ungefär vad jag skulle behöva :P Sen kommer inte effekten av den här typen av medicin på en gång, den kommer efter ett tag (4-6 veckor kan man börja men full effekt sägs uppnås efter kanske ett halvår eller så) och så sakteliga. Om du känner att det inte känns okej, att du känner dig annorlunda på ett negativt sätt så går det ju ALLTID att ta upp det med läkare och börja sätta ut den eller byta ut den mot något annat. Man har ett fritt val, bara för att man påbörjat så måste man inte stanna med den medicinen i år och dagar.

Att det finns mycket knepigt på nätet håller jag med om men ta det med en nypa salt. Vem som helst kan i princip skriva vad som helst. Många kanske inte ens har reagerat pga. medicinen utan pga. andra orsaker men inte själva vet om det. Jag skulle då hellre lita på läkare och fass. Och då ens egen upplevelse om man påbörjar medicinering.

Anmäl
2010-09-30 12:11 #13 av: tezzanr1

Långt å bra svar tack känns bra att höra va ni tycker här.!!

Jo jag äter levaxin mot detta!!!Men jag gick så länge antaglien med underfunktion så de tar tid att komma tillbax!!!Jag är väldigt trött med..Men det tar väll tid..

 

Väldigt tacksam för alla svar!!Finns de mer får ni gärna skriva KRAM

Anmäl
2010-09-30 16:59 #14 av: isa

Intressant för mig också, alla skrivelser här,då jag idag har tagit min första Fluoxetin-tablett. Jag har varit rädd för och motståndare mot antidepp.mediciner men efter 5 år av kraftiga panikångestattacker, "vanlig" stark ångest och nu deppression och sjukskrivning så har jag förstått att detta går inte att vila bort. Min hjärna behöver hjälp. Jag vill inte längre plåga mig själv och orkar inte längre med det här. Så nu har jag "krypit till korset."

Anmäl
2010-09-30 17:46 #15 av: tezzanr1

Känner du nått efter första tabletten att man mår illa eller så??Jag är med sjukskriven

Anmäl
2010-10-01 14:31 #16 av: isa

#15 Nej, idag är det tablett nr.2 och den tog jag för 2 timmar sen och som väl är så har jag inte känt några biverkningar alls ännu!! Men idag upptäckte jag att jag också har större pupiller!!Förvånad

Är ganska stolt att jag vågat ta steget. Jag har varit livrädd för antideppressiva medel, då jag trott att de ska ändra min personlighet, ungefär som du också tänkte. Men jag är fortfarande mig självGlad

 

Anmäl
2010-10-01 14:35 #17 av: Hera

#16 Då verkar det vara en ganska vanlig biverkning.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-10-01 15:00 #18 av: isa

#17 Ok. Jag  läste att ni var några stycken som också fått större pupiller. Men det är inget jag känner av, bara något som syns, så jag liksom räknar det inte som en biverkning fast det är det väl.De är inte jättestora, som tur är! Så jag ser inte ut som en påtänd "nisse" i alla fall.

Anmäl
2010-10-01 15:05 #19 av: Hera

#18 Jag påverkades inte av det heller, mer än att det ibland då fick folk att tro att jag tagit som jag inte skulle :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-10-01 19:57 #20 av: tezzanr1

Undra om man vet att man är sig själv!!??man kanske får fråga någon annan!Förvånadjag vet inte än om jag vågar!!Nu vart jag ju rädd för att få stora pupiller!undra varför man får det någon som vet

Anmäl
2010-10-01 19:59 #21 av: Hera

#20 Det är inget farligt med stora pupiller!
Man vet att man är sig själv när vardagen blir lite lättare.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-10-01 22:00 #22 av: tezzanr1

Tack för alla svar!!!tur att ni finns så man kan fråga..Känns ju lite lättare....nu allt

Anmäl
2010-10-23 18:49 #23 av: isa

För min del så har vi ökat dosen 2 gånger med 5 mg, och det kommer bli en tredje ökning med 5 mg. Och vid de andra två ökningarna har jag märkt ökad oförklarig ångest som gått över på några dagar. Jag antar att det är ett "insättningsproblem". Ville bara skriva det så du vet. Men jag är en väldigt lättpåverkad person så vi började med endast 5 mg, sedan 10 mg, nu 15 mg i en vecka och sen ska jag höja till 20 mg.

En intressant erfarenhet är att jag fått 3 stycken panikångestattacker under denna medicineringstid. Och attackerna var inte alls lika stora och gigantiska som de varit förut + att de gick över snabbare + den kvarvarande ångesten som man kan ha efter en panikattack satt inte heller i lika länge. Det är jag glad för.

 

Anmäl
2010-10-26 18:19 #24 av: tezzanr1

Till Isa!!!

Tack för att du ville berätta detta för mig!!Tänkte precis skriva till dig och fråga hur du mår och hur du tabletterna verkar på dig!!!Och då såg jag att du hade skrivit här till mig!!!så glad..Jag tänkte börja ta tabletterna på måndag!!!och jag hoppas nu jag verkligen vågar!!!

om du vill maila mig så får du gärna göra detta på

ver_79_l@hotmail.com

skönt att ha någon att dela allt detta med!!Glad

 

Finns det någon annan som kanske inte vill skriva här så får ni mer än gärna maila mig!!!!

 

Anmäl
2010-11-15 12:46 #25 av: Reeza

Jag är inne på dag 8 med Fluoxedin, ökade igår från en halv tablett varje morgon till en hel. Märkte första dagarna att jag fick endel muskelryckningar, främst när jag höll på att somna, ni vet sådär som de flesta kan få, men lite mer. Nån gång också på dagtid, nämnde det för en sköterska men hon viftade mest bort att det skulle vara en bieffekt av medicinen men sa samtidigt att 'det där är inte normalt, du måste gå till läkaren', vilket gjorde mig mer nojjig än jag redan var....Har inte gått till min läkare enbart för detta, har en tid hos honom ändå om ett par veckor och muskelryckningarna var bara marginella och har i stort sett gått över. Men när jag läser på nätet om andras erfarenheter så skriver människor att de upplevt samma sak...

Annars märker jag ingen direkt effekt av dem än, har haft ett par Lars Norén-ångest-anfall, men vet inte om det beror på min livssituation (depression) eller tabletterna. Äter Theralén vid behov nu i början just för att ångest/depression kan bli värre i början av behandlingen med Fluoxedin. Men jag blir ju så trött av dem, så jag undviker det. En annan sak jag också funderar på är om det över huvud taget är värt att dricka alkohol alls? Har läst på lite o förstår att det är vanligt att bli mer lättpåverkad i o m Fuoxedinet, men hur är det med Theralén? Vill typ inte fråga min läkare, för han har lite inställningen att allt utom total avhållsamhet är alkoholiserat. Jag avstår ju såklart om det är nån fara, men undrar lite hur jag ska tänka runt det? Vet att det här blev långt, men är tacksam för alla svar!!

Anmäl
2010-11-15 13:05 #26 av: [YlvaP]

I början skall man helst inte dricka någon alkohol men när du kommit upp i rätt dos och hållt det ett tag så kan man försöka att pröva. Det är vad jag har läst på olika forum och det är inget jag kommit på själv.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-11-16 18:27 #27 av: tezzanr1

Sitter här och läser allt ni skrivit och jag har fortfarande inte vågat ta någon tablett ännu...

Det känns som jag inte kommer att våga testa,,Rädd för att få massa biverkningar som srora pupiller och muskelryckningar,,..Det man är mest rädd för e att man ska börja tappa håret jag läst så mycket och visst ska man väll inte ta åt sig allt men på nått vis gör man de!!

Imorgon ska jag träffa min läkare igen och då kommer han ju fråga hur de går med dem...Urs vad hemst å behöva säga att jag ej vågat än men de kanske vanligt???

Jag är som sagt sjukskriven och han ska skriva ett nytt läkarintyg åt mig...

Jättetacksam för alla svar här...Å ni som vågat börja med dessa tabletter är det himla roligt att höra hur det går....Och om ni känner någon förbättring!!!Då kanske jag vågar snart!!!Glad

Anmäl
2010-11-16 19:31 #28 av: Hera

#27 JAg måste fråga, vad spelar det för roll om du får stora pupiller? Det påverkar int dig på något vis.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-11-16 20:52 #29 av: rolnor

Tror inte att du ska oroa dej så, känns det fel så kan du ju sätta ut medicinen?Glad

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2010-11-16 22:20 #30 av: tezzanr1

Jo helt sant....Undra igentligen varför man får stora pupiller???

Anmäl
2010-11-18 15:19 #31 av: isa

Efter snart 1 månad med 20 mg Fluoxetin så mår jag mycket bättre. Jag är mera "mig själv" och jag tål motgångar och krav som jag brukar tåla, utan att bryta ihop. De stora pupillerna verkar också ha stabiliserat sig, till mera normal storlek igen. De var mycket större i början av medicineringen. Nu tycker jag att pupillerna bara blir större vid fysisk ansträngning - och då inte onormalt stora, utan lite större så som det blir  ju i vanliga fall också, utan medicin, vid fysiskt ansträngning och t.e.x rädsla eller i mörkret.

En "ny" biverkning för mig, nu med den större dosen, är ökade svettningar.Men det är det värt mot att få må bättre och mera normalt.

Anmäl
2010-11-18 22:49 #32 av: tezzanr1

Ska nog börja när allt känns lugnare!!!skönt att det känns bättre för dem som provat!!!

Jag har hört att svettningar kan man få om man tar för mycket undra om det kan stämma?

Anmäl
2010-11-19 13:57 #33 av: Aviendha

#32 För en del kan det kanske göra det. För en del så kanske det är en biverkning oavsett dos, för en del kanske det bara är ett problem i början som sen går över och för en del är det inget problem alls :)

Skittrist svar, men det är ju faktiskt som så att alla reagerar olika på samma preparat oavsett om man har samma problematik i övrigt eller om man reagerat lika på ett annat preparat tidigare. Dvs. det är högst individuellt.

Anmäl
2010-11-25 19:53 #34 av: iins

jag har käkat dom. fick yrsel mer än vanligtvis, illamående och en rejäl huvudverk de första veckorna men sedan va det som innan bara och medicinen hjälpte inte.. men det är varierande från person till person hur det är. värt ett försök, för många har blivit bättre, mått bättre av den medicinen! de kan va du

Anmäl
2010-11-25 20:51 #35 av: Tjelsi

Jag har ätit dom, i början blev man lite trött men sen mådde man mest bra. Jag fick mycket hjälp, och 20 mg är en rätt låg dos så det borde du inte vara rädd för att ta :)

Anmäl
2010-11-29 09:38 #36 av: Ketang

Jag har alltid varit jätte mycket emot antidepp men i våras började jag med just Fluoxetin och mitt liv känns mycket lättare nu! Jag är mer stabil och humöret svänger inte alls lika mycket som tidigare!

Jag tycker absolut att du ska ge dom en chans! Fungerar dom inte så vet du det och kan prova något annat.

Anmäl
2011-01-04 16:18 #37 av: tezzanr1

Tack för alla svar!!!Ni som testat ett tag hur känner ni??nått som inte känns bra eller bra?

Anmäl
2011-01-04 16:43 #38 av: Ketang

Jag har ätit Fluoxetin sen i början av förra året alltså snart ett år och jag kan känna att jag ibland känner mig lite avtrubbad eller känslokall i vissa situationer. Kan ha lite svårt för att gråta ut osv. I alla fall om det är jobbiga saker som bråk med maken osv. Däremot kan jag böla till kärleksfilmer osv utan hinder....

Anmäl
2011-01-04 22:31 #39 av: kerstinjo

Vad du än gör, så gå inte in på FASS och kontrollera biverkningar.

Då kan du lika gärna kolla biverkningar på Alvedon. det finns massor.

Alla läkemedel är noggrant kontrollerade av Läkemedlesverket och för att bli godkända som läkemedel, måste alltid de positiva effekterna var mycket större än de negativa.

Det går inte att rådfråga andra utan det är viktigt att du själv prövar först. Alla reagerar vi olika.

Som exempel kan jag nämna antihistaminer, som är bra vid allergier. Jag är själv superallergisk mot vissa saker, men jag är ännu mer allergisk antihistaminer.

Så gör ett försök och prova dig fram, det kanske fungerar jättebra för dig.

 

Anmäl
2011-11-18 09:03 #40 av: Chatarina J

Jag vet ej om folk fortfaranden läser den här "artikeln". Jag hittade den först idag.

Är själv en som iförgår fick ringa psyk akut pga av en långsidig "olycklighet" och sjukskrivning och fick order att ta Fluoxetin. Tog min första 1/2 tablett idag efter att ha läst igenom en hel del om deprission och antidepressiva farmika.

Läste här att en del har fått biverkningar som förstorade pupiller. Jag tog mintablet för ca 2 timmar sedan och har redan nu en tydlig eftekt på mina ögon. jag har enbart en förstorad puppiller. Det värsta är att jag skall träffa släkten idag och ser jag ut så här så kommer de att börja undra. Tyvärr så kan jag ej skylla på vädret till varför jag måste använa solglasögon Cool då det är monligt ute.

Ni som påverkades av förstorade pupiller, la ni märke till om de var olika stora. På mig syns det jätte tydligt.

 

Vill bara påpeka att jag ej går på några andra mediciner då jag som så många andra är annars motståndare till det mesta som är farmika.

Anmäl
2011-12-14 10:32 #41 av: lollan2000

jag har med börjat med fluoxetin nyss, fick 20mg att börja med och fick ökad ångest de första 4 dagarna sen va de borta....o inga andra biverkningar

nu efter en vecka skulle jag höja till 40mg nu har ja fått klåda på armar och fingrar...o ibland i gommen....

vet inte om jag inbillar mig är ju sjukt nojjig för tabletter och är dessutom genom förkyld...om ja vore allergisk borde ja väl redan märkt det vid 20mg...

 

dessutom har ja ätit fluoxetin under 1 år för några år sedan och borde väl redan då reagerat...

 

eller kan de va en övergående biverkning usch är så rädd nu......

ringt min läkare o hoppas han ringer upp snart....

 

Anmäl
2011-12-29 22:26 #42 av: Hennum

jag tog fluoxetin innan, den första medicinen jag provade när jag skulle börja med antidepp. men den funkade inte alls på mig, hade dock inga biverkningar. 

om det är någon som redan har utskrivet det av sin läkare, men vill spara pengar, så kan ni få mina gamla piller. Känns så himla dumt att slänga... (inte i soporna givetvis)

Anmäl
2012-05-03 12:50 #43 av: tramstrasa

Dom funka super för mig.. blev mycket bättre och mycket stabilare hade knappt några biverkningar.. :)

Anmäl
2012-05-10 12:25 #44 av: tezzanr1

Såg flera skrivit här och jag har ännu ej börjat med dessa tabletter!!Ska försöka utan!Roligt att höra det funkat!!Alltid skönt å få känna sig bättre!!!Har med tabletter i högar i skåpen!!Löser ut men vågar ej ta det hemst...En biverkning jag hört!!!vet ej om ni som färgar hår och tonar och tar denna tablett märker ni nån skillnad!!Min frisör sa att färgen kan ta dåligt om man äter fluoxetin!?någon som märkt av detta?

Anmäl
2012-05-10 15:44 #45 av: Hera

#44 Det har jag aldrig hört talas om eller märkt av.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-05-13 20:31 #46 av: tezzanr1

Skriv gärna mer possetiva och negativa biverkningar!!Hur det känns i början även ni som har tagit dessa ett tag!?

Anmäl
2012-06-26 18:30 #47 av: tezzanr1

Nu skriver jag igen!!!Då jag fortfarande inte känner mig bra!!Så undrar jag över fler som tar denna tablett!!!Eller ni som äter denna hur ni mår idag!!Funderar starkt på att börja för jag känner mig verkligen inte bra!!!Så jag vore tacksam om ni ville skriva hur ni mår mm...???

Anmäl
2012-06-26 19:31 #48 av: Maria

Alla människor är olika och alla reagerar olika på mediciner så det är ofta svårt att jämföra.

Alla biverkningar måste rapporteras. En del är mer vanliga 1 på 10 medan andra är mer ovanliga 1 på 100 eller rentav 1000. Med andra ord så är det oftast en liten procent som får biverkningar. De flesta inga alls.

Skulle man ändå få någon biverkning så är stor chans att det går över efter några veckors användning och om det inte gör det bör man prata med sin läkare om att byta medicin.

/Maria

 

Anmäl
2012-07-02 18:03 #49 av: Louiseeee

Tar 50 mg fluoxetin och jag känner skillnad men mår fortfarande inte bra. Det är i alla fall bättre än om jag inte skulle ta de. Men jag tror inte du har någonting att oroa dig för, som folk har sagt så är det en ganska låg dos, jag hoppas det hjälper dig. Lycka till.

Anmäl
2012-07-05 22:20 #50 av: tezzanr1

Jag vet inte om jag börjar ta dessa!!!Jag är så osäker någon mer gärna med possetiva svar så man vet de funkar!

Anmäl
2012-07-06 03:06 #51 av: Hera

#50 Men det kvittar vad andra skriver. Det är personligt. Deras erfarenhet säger ingenting om DIN erfarenhet.

Prova. Passar det inte dig efter tex en månad, så kan du sluta.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-10-24 00:04 #52 av: AlexDiFranco

Hej Tezzanr1!
Jag har precis blivit medlem här för att kunna svara dig.
Jag var länge motståndare mot mediciner. Sedan tänkte jag men varför? Jo, därför att min mamma och min pappa inte tycker att det är bra med mediciner och "skit". Okej, starka åsikter, varför? Var kom deras åsikter ifrån, har de läst om ssripreparat. Ja men inte någon forskning, inte pratat med en psykiatriker eller flera olika för att få en varierad bild av det hela.
De har läst Aftonbladet, de har lyssnat på folk "som minsann tycker"!

Jag körde ex2000 rakt in i väggen för sex år sedan. Till slut tänkte jag "är det värt att inte testa mediciner, tänk om det finns något som hjälper mig upp bara någon millimeter, då är det värt det för mig. En millimeter ifrån helvetet betyder!

Jag har ätit citalopram, sertralin, efexor, mirtazepin och nu käkar jag en medicin som heter voxra och till det en låg dos, 30mg, fluoxetin.
Fluoxetin är en mild(!) ångestdämpande medicin och är en piss i Mississippi jämfört med de andra medecinerna jag nämnt, och de är inte några värstingar de heller.

Jag förstår din rädsla, trots det rekommenderar jag dig att testa mediciner. Råkar fluoxetin vara helt fel för dig så mår du redan dåligt och du kan må ännu lite sämre men då kan du sluta ta tabletterna och du kommer att må som du gjorde innan.
Det värsta som kan hända är att du mår sämre under en kort period och det bästa som kan hända är att du faktiskt får en lite mer hanterbar vardag vilket kan leda till att du kan ha en chans att ta dig ytterligare några steg uppåt.

/Alex

Anmäl
2012-11-05 20:54 #53 av: isa

#52 Bra skrivet!!

Anmäl
2012-11-11 23:09 #54 av: tezzanr1

Bra skrivit!!tittar in då och då!!!skönt folk finns hör som bryr sig och delar med sig stort tack!!!Många funderar och även ja då som ej vågat ännu!!Jag måste säga att just nu mår ja mycke bättre!!!utan att tagit något!!!Ja börja med D vitamin och vart så mycket piggare och starkare så jag avvaktar men fortsätt skriv!!!Hjälper många där ute !!!även mig!!!Tack

Anmäl
2013-01-27 15:57 #55 av: KatrinS

Intressant tråd! Kan bara instämma med #53, #52 bra skrivet! Det finns ju en hel massa olika typer av ångestdämpande läkemedel vissa starkare än fluoxetin (fluoxetin alltså) andra "mildare". Och med starkare menar jag först och främst att risken för biverkningar ökar dramatiskt även om också effekten av läkemedlet kan vara bätter. Fluoxetin brukar sorteras under de läkemedel som kallas för "milda". Fast komihåg att alla reagerar olika och att det kan vara helt olika från person till person om det hjälper och hurvida du drabbas av biverkningar. /M

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.