Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
09. Depression/Ångest

Är OK nu igen!

2010-08-28 13:40 #0 av: Bergspuman

Tänkte bara meddela att jag känner mig helt OK nu!

Depressionssvackan har släppt. Jag är utvilad och har fått tillbaks energin och livsaptiten och även aptiten på mat.

Känner ingen olust och ångest på morgnarna längre. Utan vaknar och känner nyfikenhet och förväntan inför dagen.

Har 2 veckor kvar på semestern och dem ska jag använda till att gå ner i varv ytterligare och verkligen slappna av. Bara göra sådant jag tycker om.

Hade nog tänkt åka iväg ännu mer, men kanske inte någon längre resa eftersom jag tänker köra min gymträning tisdagar och torsdagar som vanligt nu framöver. Jag och särbon funderar på att åka och titta på Nyköpings slott bland annat.

Det som återstår nu, är att jag måste vidta åtgärder för att hindra att det blir fler deppsvackor pga för hög arbetsbelastning. Och jag kommer nog att få fajtas rejält för att få mina chefer att fatta, misstänker jag. Men de måste ta det till sig. Jag vägrar all övertid i fortsättningen och jag vägrar sköta min kollegas jobb JÄMTE mitt eget när hon är borta / har semester.

Tänker propagera för att vi anställer en sommarvikarie / timvikarie som vi kan kalla in när det är hög belastning, t ex en student.

Ska även diskutera med min läkare angående specialistpsykiatri som jag vill bli flyttad till, få KBT för att förebygga nya återfall och själva medicineringen.

Men jag har tagit itu med viktökningen, gått med i Viktväktarna igen och lyckats bli av med 2,7 kg hittills. Det är positivt!

Tror jag lärde mig en viktig läxa nu den här sommaren trots det pris jag fick betala: Jag måste sköta mig för att inte drabbas hårdare av sjukdomen än vad jag redan är.

Jag behöver leva ett regelbundet och stabilt liv.

Anmäl
2010-08-28 14:15 #1 av: LenaR

Härligt att få höra när det går bra. Ha en underbar fortsättning på semestern!

Anmäl
2010-08-28 15:38 #2 av: [YlvaP]

Vad härligt det är att höra från dig att du mår bättre nu. Nu blir det bara bättre. :D

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-08-28 16:02 #3 av: isa

Härligt att höra! Och jag tycker det är gulligt av dig och omtänksamt att meddela oss.

Hoppas fortsättningen på din semester blir jättebra!

Kram isa

Anmäl
2010-08-28 17:57 #4 av: evrekaw

Skönt att höra!Glad

Själv har jag bara nya chefer som inte fattar ett dugg av överenskommelsen som gjordes mellan min arbetsgivare, läkare, FK som skulle vara grund till att jag skulle klara att jobba 75% och inte bara 50%.

Mitt shema är en katastrof och jag är inne i en tuff boxningsmatch just nu. Ledsen, förbannad... Jag kämpar på. Tänker att, på något sätt måste man vara väldigt stark för att orka vara svag/sjuk. Och att ekvationen inte riktigt går ihop.

Men man har inget val - våga stå på sig och kräva sin rätt eller åka ner i gropen. Jag tror det förstnämnda är det bästa i längden, även om det suger för stunden. Man vill ju inte vara surkärringen som är besvärlig och bråkar... Men måste jag så får jag väl vara tant HAGGA då!

Anmäl
2010-08-28 21:44 #5 av: Lsl73

Ja ha en härlig semester Glad

Må bara bra och ta hand om dig!

///Loulou

Anmäl
2010-08-30 01:31 #6 av: Zaphix

Skönt att du mår bättre!

Gör en massa roliga saker nu som du får energi av och kan se tillbaka på när jobbet känns kämpigt. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.