Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
34. Utanför ämnet

Nu är det dags igen! Vad kan jag göra?

2010-08-20 09:10 #0 av: Tangotime

En släkting till mig fick en stroke förra året. Han är bättre nu men har lite svårt att förstå vissa saker osv. Innan han blev sjuk träffade han en galen kärring som gjorde livet surt för både honom och resten av släkten. Precis innan han fick den här stroken så försökte han göra slut med henne. Men så blev han sjuk och hon "klängde sig fast". Ställde till en massa jävulskap på sjukhuset och bråkade med allt och alla! Tidigare har hon manipulerat honom så han sålde sin villa och flyttade till lägenhet för att dom skulle ha mer pengar att resa för!

Och nu kommer det värsta! Hon har legat i och manipulerat honom så länge nu att han tänker sälja sommarstugan på Getterön i Varberg. Det är en stuga som varit i släkten i generationer och för att den ska stanna i släkten så är det en annan i släkten som sagt att hon vill köpa den. Dom har värderat den med två olika mäklare. En helt utomstående som sa att dom borde sätta ett utgångspris på 3600 000:- och han tror även att det kommer stiga över 4 miljoner i en budgivning.

Sen kom en annan mäklare som köparen troligen fixat och värderade stugan till 2600 000:- vilket är extremt lite! Dessutom ska hon dra av 200 000:- på priset för att dom ska skriva in i kontraktet att han ska få åka dit och vara där någon vecka varje sommar trots att han säljer!

Jag håller på att bli galen av allt det här och vill bara putta kärringen framför en buss eller nåt! Hon lurar honom och är elak hela tiden!

 

Anmäl
2010-08-20 11:11 #1 av: [YlvaP]

Kan du inte prata med din släkting ensam utan henne? Ni kan vara flera styckna och berätta för er oro över denna kvinna som håller på och manipulerar henne.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-08-20 12:59 #2 av: Zaphix

Är du helt säker på att hon manipulerar honom då?

Att sälja sitt hus och flytta till lägenhet är väl helt normalt när man är äldre, som det verkar som din släkting är. Även att vilja ha pengar till att resa är väl helt normalt?

Och sälja sin sommarstuga efter att ha fått en stroke ser jag inte riktigt felet med. Efter en stoke kanske man binte har kavr orken att ha en sommarstuga att ta hand om. Och det är ju släktingens stuga, varför skulle inte han få sälja den för marknadsvärdet?

Försöker bara att se på det med andra ögon..

Anmäl
2010-08-20 14:10 #3 av: kerstinjo

Glöm att putta henne framför en buss!Glad

En stroke kan drabba hjärnförmågan väldigt olika, ibland blir det  fysiska problem, samt en stor trötthet kvar, orken finns inte längre.   Men för det mesta så slås flera vitala dela av hjärnan ut.

Har din släkting märkbara men efter sin stroke?

Om så är fallet, så kan man ansöka om en god man.

För övrigt kan ni ju prata med mannen och fråga vad han vill. Han kanske vill det här?

Anmäl
2010-08-20 15:12 #4 av: Tangotime

Han vill inte sälja stugan. Den är hans liv och han klarar fortfarande av att sköta den fysiskt. Hon har lurat honom så hon har nu rätt att göra allt hon vill med hans konton. Hon har gjort sig omöjlig med alla, överförmyndarenheten, sjukhuset, alla hans släktingar och hon lurade i honom att hans bästa vän sen 50år tillbaka var en skitstövel! Nu har dom äntligen lyckats få honom att förstå att hon manipulerat honom och han är nu vän med sin gammla vän igen vilket känns otroligt bra!

Det här är ingen vanlig "korkad" människa vi har att göra med. Man behöver inte forska i hennes förflutna för att inse vad hon är kapabel till! Hon är störd på riktigt den här människan. Det värsta är att han varit ensam nästan hela sitt liv och vill verkligen inte fortsätta att vara ensam längre. Han vill ha någon att dela sitt liv med. Men han är nu en bit över 70 och chansen att han ska hitta någon är ganska liten. Därför har dom strulat fram och tillbaka i flera år. Men när han inte stått ut längre har han lämnat henne. Sen har ensamheten blivit för stor och han tog tillbaka henne osv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.