01. Akuta situationer

Slut på medicin, panik!

2010-06-11 15:46 #0 av: Zaphix

Trodde jag hade ett recept kvar på en av mina mediciner att hämta ut då jag inte har något kvar av den hemma. Men så var inte fallet visade det sig..

Försökt fått tag på min läkare, men hon hade inte telefonen påslagen under hennes telefontid(!?), så det gick inte. Även försökt fått tag på en läkare på en annan enhet som min enhet samarbetar med. Dock utan resultat..

Lite smått panik då jag verkligen behöver medicinen idag, är en sömnmedicin. Har inte sovit alls inatt och bara någon timma natten innan pga. ångestattacker. Och jag behöver verkligen få sova inatt för att ta igen mig. Och får jag inte tag i en läkare idag går det inte förrän på måndag.. Outhärdlig helg alltså.

Så det jag behöver är tips om hur man kan få tag i en läkare när ens vanliga inte svarar. Står ju i min journal att jag fått medicinen utskriven förut, så det borde väl inte vara problem för någon annan läkare att skriva recept åt mig?

Kan man ringa akutpsyk för att få recept utskrivet? (Känns ändå rätt akut..)
Vanliga akuten?

Vårdcentralen känns inte ens som ett alternativ..

Tyvärr tillhör jag det mest negativt omskrivna landstinget just nu, och ännu mer tyvärr är väl att allt media tagit upp stämmer. Personalbrist, sommarstängningar, byråkratitjafs och sånt ställer till det för oss patienter..

Anmäl
2010-06-11 17:42 #1 av: rolnor

Du kan gå till psykakuten och förklara, brukar vara en rätt lång väntetid dock, men dom kan säkert hjälpa dej.

Anmäl
2010-06-11 17:54 #2 av: Zaphix

Tror du det fungerar att ringa dit? Tar lång tid att åka dit, och jag är rätt skraj för att göra sånt ensam, och mamma är inte hemma..

Fick tag i en sköterska på en annan enhet inom psykiatrin i alla fall, hon skulle prata med en läkare och se om det gick att ordna. Men hon kunde inte lova något. Skulle ringa till apoteket och se om de fått in recept vid fyra, hade dom inte det så hade han inte skrivit ut något.. Hoppas!

Pratade med sköterskan på akutpsyk inatt när allt blev för jobbigt, så förhoppningsvis förstår dom att det är viktigt. Så fungerar det inte med denna läkaren nu, så får jag försöka med dom.

Anmäl
2010-06-11 18:13 #3 av: rolnor

Lycka till.

Anmäl
2010-06-11 19:03 #4 av: kerstinjo

Pröva att ringa, och får du svaret att du ska återkomma om det blir för jobbigt, så var envis och tala om att det är panik!

Hoppas att det löser sig.

Anmäl
2010-06-11 19:49 #5 av: Zaphix

Det löste sig! :)

Läkaren hade skrivit ut recept åt mig (samma läkare jag haft förut, som tyckte att depressioner är ju bara att lösa med att rycka upp sig lite, sedan berättade han om hur mycket han orkade med i min ålder.. Men idag är jag honom evigt tacksam!), så nu har jag varit på stan och virrat runt bland alla studentfirare för att hämta ut medicinen.

Hoppas verkligen att jag får sova lite inatt. Större chans nu iaf. :)

Anmäl
2010-06-11 23:31 #6 av: [YlvaP]

Skönt att du fick ett recept. Märkte också att det var massor med folk i stan idag när vi for. Sjukt jobbigt med en massa människor och jag hade glömt att det var fredag.

 

Hoppas du får sova inatt.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-06-12 00:02 #7 av: Zaphix

Jo, var rätt jobbigt med folket. Främst att jag kände mig rätt tragisk, alla skulle festa och ha roligt, jag skulle köpa medicin så jag fick sova och slippa en hemsk natt till.

Men det gick ju bra iaf.

Anmäl
2010-06-12 01:03 #8 av: rolnor

Dom som skulle festa mår kanske sämre än dej imorgon...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.