34. Utanför ämnet

Kan man plugga psykologi eller inte?

2010-05-25 15:48 #0 av: yoanna

Asså det är så att jag är intresserad av psykologi och tror att jag skulle vilja plugga det, men nu e de så att min mamma och jag också  tror att jag skulle behöva en psykolog istället för att plugga till psykolog.

Någon här inne som känner eller går hos en psykolog men samtidigt pluggar till det?

Anmäl
2010-05-25 17:46 #1 av: Tangotime

Hm, är det inte så att man får gå hos en psykolog under utbildningen? Fast om du har gammla spöken kanske du ska ta tag i dom först. Jag funderade på detta ett tag och kollade upp lite utbildningar. Men jag kommer inte ihåg (är många år sen) hur det var nu riktigt. Sök på olika skolor och mejla dina frågor om utbildningen till dom!

Anmäl
2010-05-25 17:52 #2 av: yoanna

Okej, tack för svaret iallafall, ska ta och mejla ett par skolor så får man se vad dom säger då.

Anmäl
2010-05-26 03:35 #3 av: David

Här finns lite mer att läsa om utbildningen och arbetet som psykolog.

Man måste själv gå i terapi under utbildningen. Vid vissa högskolor måste man själv betala en viss del av kostnaden för det. Gruppterapi är ett kostnadsfritt alternativ. Kontakta högskolorna för mer information.

Men som #1 skulle jag rekommendera att om man har egna bekymmer innan utbildningen ska man nog göra sig "av med dem" först.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.