Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
02. Allmän psykiatri

är det någon som vet

2010-05-10 17:09 #0 av: Hemulen

var man ska vända sig om man behöver prata med någon? Jag skulle vilja gå på KBT men jag vet inte var jag ska vända mig. Tror att många saker som inte fungerar i min relation har att göra med vissa saker hos mig som, jag måste reda ut.

 Jag vet att det finns mycket på nätet men allt verkar kosta runt 900 kr per timme. Det har jag inte råd med. Kan man gå via sjukvården? Behöver man en remiss då? Får man vänta länge?

Om det är någon som har lite info får ni jätte gärna posta det ni vet här. Jätte tacksam för all hjälp.

Ps: jag bor i göteborg.

Anmäl
2010-05-10 17:39 #1 av: isa

Jag gick till husläkarmottagningen ( vårdcentralen ) och fick genom husläkaren en remiss till psykiaktriska öppenvårdsmottagningen i min kommun.Sedan hos min psykolog tyckte både hon och jag att jag behövde KBT. I min kommun kunde de bara erbjuda en KBT-kurs i grupp. Ej enskilt, tyvärr.

Detta fick jag dessvärre vänta på i flera år, för de anordnade ingenting förrän tillräckligt många behövde det, och då som sagt, endast i grupp.Därmed inte sagt att det behöver vara likadant, där du bor. ( jag vill inte skrämma upp dig. )

Men kursen var jättenyttig, och alla var vi lika nervösa i början, men det släppte sen. Kruxet att ha det i grupp, är bara att man måste kunna/vilja tala om sina problem inför andra människor som man inte känner.

Det var jobbigt i början, men det visade sig med tiden att vi alla hade i princip samma slags problem och  alla var jätteförstående. Det här var KBT för såna med ångest/panikångest.

Det var väldigt nyttigt, för jag fick bevis från levande livet ( inte bara härifrån inne på ifokus ) att jag inte är ensam, och att jag inte är tokig.

Hoppas du finner bra hjälp.

Mvh isa

Anmäl
2010-05-10 18:43 #2 av: Hemulen

tack så jätte mycket för hjälpen :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.