34. Utanför ämnet

2 timmars stolthet.

2010-02-11 17:36 #0 av: kerstinjo

Tja, vad tror ni att det är för stolthet jag kände i just två timmar?

Jo, två timmar hos min tandläkare.

Jippie, för den tandläkaren och hans tandsköterska, som har fått mig att släppa den panik jag har haft inför tandläkarbesök.

Så nu låg jag glatt i stolen i två timmar, visserligen fick de späda på bedövningen, men det var inte ett dugg farligt.

Stolt över mig själv!Glad

Anmäl
2010-02-11 18:31 #1 av: KadjaNina

Grattis! :) Önskar att jag nångång kommer över min tandläkarskräck. Jag ska dit den 23 och jag bävar inför det. Det är inte alls farligt att gå dit egentligen, men ändå så är man rädd.

Anmäl
2010-02-11 18:52 #2 av: kerstinjo

Jag har haft en panikartad skräck för allt vad tandläkare heter. Jag minns med fasa skoltandläkaren, som antagligen avskydde barn.

På den tiden fanns (förr i tiden, alltså Obestämd) inte de här vattenborrarna och bedövning gav man helst inte.

Vi fick sitta på rad i korridoren utanför tandläkarens rum och när vi väl kom in fick vi sitta och vänta medans tandläkaren höll på med en annan elev. Hu!

Visserligen fanns det böcker att läsa. Om TANDTROLLEN!!

Gud nåde den som ojjade sig!

Jag tror att "Käringa Bartler" som hon kallades gav oss alla tandläkarskräck.

Tack o lov så var min far så gullig att han tog mig ifrån skoltandvården så att jag fick gå hos en privattandläkare. Plus att han skällde ut dem efter noter.

Men skadan var redan skedd.

Så nu är jag mäkta stolt, fastän det gått sjuhundrafemtioelva år, att jag inte har några problem med att gå till tandläkaren.

Vill ni veta hur lång tid det tog? Glöm det, för då tror ni att jag är född på stenåldern.Glad

Anmäl
2010-02-12 00:56 #3 av: Aviendha

Grattis!! :)

Anmäl
2010-02-12 11:37 #4 av: [aspie]

Så där var det på min tid oxå Kerstin. Fy farao så hemskt det var. Om man jämför med då och nu så är det som natt och dag.

Den tandläkaren jag hade när jag var liten var hemsk. Kommer aldrig att glömma då hon drog ut två kindtänder på mig utan bedövning då jag var 6 år gammal bara. Det var verkligen traumatiskt Gråter

Anmäl
2010-02-12 16:22 #5 av: rolnor

Gick inte till min tandläkare på 4 år, sen var jag tvungen att gå flera ggr i rad, det botade mej från min skräck, drog bl.a. ut en visdomstand....

Anmäl
2010-02-12 18:15 #6 av: kerstinjo

#4 Attans Aspie, vilket århundrade är vi födda på?Obestämd

Tack o lov att dagens tandvård är så mycket bättre. Tack o lov för att man nu för tiden tar hänsyn och lyssnar på barnen.

Hu, vilken tandvård vi hade. OK, tänderna blev lagade men det gav oss en tandläkarskräck för livet ut.

Anmäl
2010-02-13 09:48 #7 av: [aspie]

#6 Vi är nog födda på fel århundrade när det gäller tandläkaren. Tack och lov för dagens tandvård. Vilken skillnad... PHU!

Men som du säger, tandläkarskräcken sitter djupt kvar livet ut. Stackars de som levde på den tiden då de fick gå till smeden i byn för att dra ut tänderna. Hua, vågar inte ens tänka på detRynkar på näsan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.