Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
04. Personliga berättelser

&#4!![#£ försäkringskassan!

2009-10-16 18:31 #0 av: Aviendha

Gah! Jag måste vråla av mig lite.

Fick ett brev från FK idag, de har äntligen räknat ut mitt SGI (sjukdomsgrundande inkomst) men inte ett ord om ev ersättning. Ringer upp dem och frågar men får till svar att de väntar på kompletterande uppgifter från läkare.

Det är (om en vecka) fem månader sedan jag sjukskrevs. Jag har gjort allt som de bett om, och de har bett om det mesta. Läkarintyg från två olika läkare finns med och ändå ska de ha en komplettering därifrån. Jag blir snart galen på dem.

Vad ska jag göra? Jag behöver pengarna, för när jag inte hade ett endaste öre i fickan i somras var jag ju tvungen att låna för att kunna betala hyran och elen. Just nu så har jag stor lust att virka en voodoodocka som jag skriver "försäkringskassan" på och sticker den så full med nålar och tandpetare så den ser ut som en igelkott!

Anmäl
2009-10-16 18:37 #1 av: HannaM

Gör en stor voodoodocka i så fall.. vi är många som vill hjälpa till att pircea den!

Allvarligt undrar jag hur dom tänker, om dom gör det. Senast dom segde med mina pengar frågade jag om dom ville att jag skulle tälta i deras trapp och om dom kunde förse mig med mat för jag hade ingen. DÅ gick det helt plötsligt lite fortare men det var väl mest tur antar jag.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-10-16 18:42 #2 av: Aviendha

Jess, den ska vara size med badmadrass var tanken, då kan jag hugga den i bitar med en klyvyxa och sedan tända eld på den.

Jag sade att jag gått ner masor i vikt för att jag inte äter, vilket delvis faktiskt stämmer. Nej, man kanske ska ta och införskaffa sig ett liggande jobb? Eller gå tillbaka till sjukskrivningen, för det är ju dit jag är påväg nu. Jag vill bara ha ett besked..

Anmäl
2009-10-16 18:47 #3 av: [aspie]

Jag är gärna med och sticker och hugger i woodoo dockan *ler illmarigt*

Anmäl
2009-10-16 18:54 #4 av: Aviendha

#3 Hugg in! *hehe*

En annan jobbig aspekt är att när jag river upp brevet och inser att "that's it", inget besked så känner jag ångesten klubba ner mig i skorna men jag blir nästan arg. Observera nästan, jag kan i princip inte bli arg.

Efter jag ringde satte jag mig här, då var jag irriterad. Nu känner jag inte ett dugg. Varken irritation, ilska, sorg, glädje. Jag är likgiltig. Som alltid. Jag avsyr det, men nej, ändå inte. Jag känner inte avsky. Jag tror jag är emotionellt handikappad. Kan inte känna. För jag antar att folk hade vart irriterade? Eller har jag inbillat mig? Jag kanske ska ha det såhär, det finns ju de som har det mycket sämre och inte har råd att leva som jag gör, de kanske inte ens har råd med frukost (vilket är det jag äter). Jag kanske bara inbillar mig själv att jag borde bli bättre behandlad, men fy på mig. Jag får ju inte tro att jag är förmer! Förlåt.. Men nej, jag kan ju inte känna skuld heller..

Det enda jag kan känna är saknad. Jag saknar mina känslor!

Anmäl
2009-10-16 19:00 #5 av: HannaM

Jag är likadan... man orkar inte känna över fks idioti. Det tar mer kraft än dom är värda. Mer kraft än man har.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-10-16 21:16 #6 av: isa

Ibland får jag faktiskt känslan ( kanske något paranoid känsla ) av att FK vill köra slut på folk helt och hållet så att de inte ens ska orka leva........

Då blir de av med ett ärende i högen.......

Ursäkta mig, men det har gått så långt med alla berättelser/skräckhistorier som jag hört och själv upplevt med FK att i vissa fall, kan jag inte tro annat.  Det är för hemskt!

De ska ju hjälpa människor och inte stjälpa!

Anmäl
2009-10-16 21:59 #7 av: HannaM

Jag håller med #6... om folk hoppar från bron har dom ett problem mindre, känns lite osm den attityden. Plus, att dom en två tre som fuskar och utnyttjar systemet som gör Fk så jäkla paranoida att man helst ska ha tio läkarintyg, skonummer och använda trosor inskickade för att dom ska kunna tro på en.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-10-16 22:29 #8 av: Aviendha

#6 Jo, jag tror att det är en stor mängd människor som i processen inte orkat, de har helt enkelt inte klarat av att samla ork nog att skicka in den tredje kompletteringen så deras ärende avskrivs och de står utan ersättning. Jag har vart nära att ge upp så många gånger när jag haft med dem att göra, och jag har gett upp med när det gällt bostadsbidrag fastän jag egentligen är berätigad till det och skulle behöva de få ynka kronor jag kan få där.

#7 Glöm för bövelen inte mjölktänderna! :P

Anmäl
2009-10-17 12:53 #9 av: lakrits69

Det blir nog aktuellt för mig med med någon slags ersättning från försäkringskassan, men det är en hel uppsjö av olika varianter och offentlighetsprincipen verkar ha försvunnit helt angående hur de räknar ut ens sjukdomsgrundande inkomst!

Det blir man väldigt orolig av minst sagt!

Tanken är att jag ska arbetsträna med ersättning så långt är allt bra, men jag måste kunna betala hyran också annars blir jag ett nervvrak!

Det verkar som de tittar bakåt i tiden och gör ett genomsnitt på de 3 år som man har tjänat bäst! ?

Skit också! Det hade varit bättre för min del om de tittade på min senaste arbetsinkomst, alltså min sjukpenning idag!

Sedan har jag läst någonstans att ersättningen bara är 64 % av denna genomsnittliga inkomst *ASG*

Vad mycket jobb att räkna ut detta och böka ( Detta kostar en massa pengar) är det inte bättre i så fall rent krasst att ge alla existensminimum på en gång. Då slipper man gå till socialen. Alla kan inte bli försörjda av sin sambos, det blir en riktig rävsax för då ska sambons ekonmi också granskas. Så knöligt, enregi- och tidskrävande alltihop!

Anmäl
2009-10-17 22:30 #10 av: evrekaw

Jag hugger in på voododockan rakt av... Spetsar den med syradoppade spetsar - det ska inte bara sticka - det ska svida också...

Personifierar dockan med den som skapade reformen... He, he... Kör in nålar så att vederbörande utan tvivel blir så handikappad att denne inte klarar sig på annat än samhällets bistånd... Bara den haken att diagnos inte går att ställa... Ha, ha...

Saten får bollas mellan soc, psyket och akuten utan erkännande av några av krämporna...

Need I say more...?Obestämd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.