Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
03. Allmän psykologi

Helt galna drömmar...

2009-10-06 17:47 #0 av: Salladshataren

Jag och min pojkvän drömmer konstiga drömmar emellanåt...

Pojkvännen drömmer om vargar. Jag drömmer om att jag ser min pojkvän hångla med en annan kille. Vissa drömmar är helt galna Obestämd

Varför drömmer man så galet?

Anmäl
2009-10-06 18:38 #1 av: flikkan77

För att hjärnan är lite knäpp?! Flört

Drömmer också helmysko drömmar ibland.

Anmäl
2009-10-06 18:43 #2 av: StickyKitten

Haha ja du... Hjärnans logiska del är (vad jag har läst) inte aktiv när man sover, därför tänker man inte logiskt och det kanske har ett finger med i spelet.

Jag drömde en gång att min pojkvän förvandlades till en guldfisk. Jag la honom i en tallrik med vatten, men tappade ut honom hela tiden och tillslut dog han.

Kändes lite snopet Flört

Anmäl
2009-10-06 20:19 #3 av: Aviendha

Hm, min kille drömmer realistiska saker, som troliga scenarion på jobbet och liknande.

Jag slåss mest för mitt eller andras liv i en helt surrealistisk värd där allt som kan gå mig emot gör det.

Anmäl
2009-10-06 21:28 #4 av: Raderad

Jag drömmer ofta samma drömmar om och om igen...
T.ex i natt så drömde jag om några isberg med gångar som jag kände till, det var förbjudet att klättra på dem så jag har varit jagad av folk, efter som jag inte kunde hålla mig borta från bergen, och denna gången hade jag med mig två kompisar (mins inte vilka) som inte kunde ett skit när vi var där, så jag fick hjälpa dem.
Detta om dessa isbergen har jag drömt om sedan jag var väldigt liten, olika historier varje gång med jag var alltid på bergen och var alltid jagad...

Tycker osse det är konstigt, men jag har aldrig drömt om såna ställen jag har varit på...

Drömmar är något mystiskt, alla har sina egna drömmar ^^

Anmäl
2009-10-06 21:44 #5 av: Bergspuman

Jag drömmer ofta något av följande:

* Jag är gravid, höggravid, fast jag fattar inte hur jag kan bli det (vet att jag är för gammal nu), och ska föda snart (jag har avstått från barn!!!)

* Jag kör bil, fast jag inte kan det, jag har inget körkort. I drömmen kör jag ofta drumligt och galet, kör på saker, eller kör på en ruskigt trafikerad led som jag nog inte klarar av, men ingen kommer o stoppar mig!

* Jag är på en främmande plats och måste ta mig hem / ta mig bort därifrån, men vet inte riktigt hur, brukar oftast vakna just i samma ögonblick som jag äntligen lyckats fixa transport hem eller lyckats fly

Förmodligen betyder det här något, men jag vet inte vad...

Bildrömmen har jag haft hela mitt vuxna liv...

Förut drömde jag t o m att jag t ex körde på och ihjäl ett rådjur, som blev liggande vid landsvägskanten, och smet därifrån!

Hmmm? Obestämd

 

Anmäl
2009-10-07 00:26 #6 av: änglaflickan

Jag drömmer ofta drömmar där död är inblandat, antingen att jag eller någon annan dör alternativt blir illa skadad. Ofta "krigssituation", att jag/vi är jagade och måste gömmas eller fly osv, eller att jag/vi är jagad/e av någon som vill illa.

Har också en återkommande dröm om en järnvägsövergång, med bommar och allt, men jag ska över denna järnvägsövergång gång på gång på gång i drömmen, och trots att sikten är klar och bommarna uppe så kommer alltid tåget så att jag precis hinner över utan att bli påkörd... Kan vara olika scenarion och så, men alltid samma övergång. Denna dröm har återkommit i många år, kanske upp emot 15 år. Järnvägsövergången har existerat på riktigt men är nu bortbyggd, har dock aldrig varit med om nån händelse liknande de jag drömmer om där.

Anmäl
2009-10-07 02:35 #7 av: KadjaNina

Jag drömmer ofta om kaniner. Antingen är det kaninungar som jag ska ta hand om men jag får aldrig tag på dem. T.ex en gång var det en några kaninungar på en klippa som jag inte kom upp till men jag försökte och försökte. Eller så är det sjuka kaniner som jag ska ta hand om. De har oftast skabb.

Vad vill alla dessa kaniner säga mig? Förvånad

Jag drömmer oftast helgalna drömmar som aldrig skulle inträffa på riktigt.

Anmäl
2009-10-07 11:30 #8 av: AngelStatue

Jag har återkommande drömmar om att köra bil trots att jag saknar körkort precis som Bergspuman. Ofta så hamnar jag i förarsätet av misstag och bilen börjar åka och det går inte att bromsa, alternativt så går det att bromsa men jag misstar bromsen för gasen hela tiden och det går fort fort fort. Ibland är det tungt trafikerade vägar med massa filer och svängar, ibland är det en brant nedförsbacke med en kaj nedanför och det går inte att svänga.

Jag gillar inte bilar och vill inte ta körkort, med tanke på mina drömmar kanske det är lika bra. Flört

Anmäl
2009-10-07 11:51 #9 av: flikkan77

Ett tag drömde jag ofta att jag tog livet av mig. Hoppade från något högt och kunde riktigt känna vinden som slet i mig i fallet på vägen ner. Sen en kort smärta när jag landade och efter det ett stort lugn och mörker. När jag vaknade och slog upp ögonen tog det alltid ett tag innan jag kom på om jag levde eller inte. Konstigt!

Anmäl
2009-10-07 11:52 #10 av: Salladshataren

I natt drömde jag om att grannen kommer upp till oss, och anklagar mig för att jag har förstört deras dotters klänning. Jag hade inte ens varit hos dem eller något. Så jag blev så vansinnig på honom, och jag skällde ut honom riktigt ordentligt Skrikandes Han ville att jag skulle betala klänningen, och den var väldigt dyr Obestämd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.