Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
03. Allmän psykologi

Svårt med närhet

2009-10-04 22:17 #0 av: parsley

Svårt med närhet

Vad kan det bero på att en kille har svårt med fysisk närhet? Att ha sex går bra, men inte att ligga nära efteråt eller att sova ihop?

Anmäl
2009-10-05 01:45 #1 av: Froddel

Ja du, tyvärr har jag nog inget bra svar på den fråganObestämd..och jag tror nog inte heller det är nån särskild skillnad på om man är tjej eller kille..

...kanske beror det på att den närheten inte styrs av samma drifter som sex gör, att man är mer psykiskt sårbar i den ömheten? Näe, jag vet inte...en teori som flög förbi bara:fundersam:

Anmäl
2009-10-05 02:07 #2 av: fridaas

Jag vet att jag har varit sån, som har kunnat ha sex helt utan problem, men sen att ligga nära någon har inte funkat överhuvuvdtaget.

 

För mig beroedde det nog på att jag inte brydde mig speciellt mkt om sex.. och för att jag använde det som självskadebeteende istället för att skära mig bl.a.

Allt gick bra och så, men själva "mysdelen" funkade inte alls. Vågade inte ta emot den närhet som de gav mig, för jag tyckte inte att jag förtjänade den närhet som de gav mig, var så pass äcklad av mig själv att jag inte ville att andra skulle få känna, för de skulle ju tycka likadant..

 

Fråga personen i fråga, på ett snällt sätt om varför, visst är det svårt, men vem vet, han kanske svarar :)

Lycka till iaf!

Anmäl
2009-10-05 21:27 #3 av: Bergspuman

Min uppfattning är att det delvis är biologiskt betingat. När det gått för en kille, så har han enligt moder natur " gjort sitt", dvs. fortplantat sig, då blir han trött och sömnig och vill bara vila sig. Det är inget personligt mot tjejen, det är bara så! Han kan tycka hur mycket som helst om henne, men blir ändå sömnig o trött efter sex / utlösning.

Delvis kan det ha att göra med att han faktiskt inte är tillräckligt fäst vid tjejen. Tänk dig själv: Vill du ligga och gosa med någon du visserligen har bra sex med, men inte tycker om 100%?

Och för det tredje KAN det ju vara en kille som faktiskt tycker närhet är jobbigt av de skäl som #2 anger..

Men är det en kille som verkligen tycker om tjejen, då älskar han vanligen också att ha henne i närheten precis efter sex...

Anmäl
2009-10-05 22:35 #4 av: flikkan77

Fast min man blir alldeles pigg efter sex och vill upp och göra saker. Han klarar knappt av att ligga och gosa efteråt alls utan blir alldeles rastlös i hela kroppen. Det kunde vara lite jobbigt i början när vi träffats men nu har jag liksom vant mig...

Vi sover dock ihop och kan ligga och gosa i sängen också, bara inte direkt efter att vi har haft sex.

Tror du får fråga din kille helt enkelt parsley.

Anmäl
2009-10-07 15:36 #5 av: isa

Jag hade en kille för ett tag sen , som aldrig ville gossa, mysa och kramas. Inte kyssas och pussas heller och inte hålla handen.

Men sex gick alldeles utmärkt och efter vi haft sex ville han ligga i sängen och hålla om mig. Den killen hade en lite snedvriden syn på sex och kvinnor. Han ville "typ" straffa mig med sex.Och sedan "be om förlåtelse" med att hålla om mig efteråt.

Han var lite konstig.....Vi var inte tillsammans någon längre tid.

Jag pratade med honom om detta, och då erkände han att kvinnor ska straffas med ett rejält kn..... ja , du förstår nog ordet......

Jag säger som flikkan, du får tala med honom.

Anmäl
2009-10-07 23:20 #6 av: lakrits69

Jag är tjej men jag har också svårt med den typen av närhet, för mig blir det liksom som om någon ska trösta mig och det är jag inte van vid, kan inte ta emot, vill liksom inte ha hjälp, vill inte känna att det gör ont, vill inte bli liten och beroende av någon.

Efter sex vill jag absolut inte gosa, jag är liksom mätt!

Sex med en massa känslor och försoning, lipar jag bara av och känner en jätte sorg!

Den bästa sexen är enkel, "rolig" och djurisk där man bara går på instinkt och liksom är lite omtöcknad.

Om en massa djupa känslor är inblandade skulla jag aldrig kunna få orgasm.

Inga problem att sova ihop men inte i famn, puh, varmt, knöligt och det är svårt att hitta sin egen rytm. Jag fixar t ex inte att min sambo andas rakt i ansiktet på mig när jag ska sova *S*

Jag är nog ganska trygg i vårt förhållande och vet att han älskar mig men jag vet att när jag var yngre och hade destruktiva förhållande såvar kontakten efteråt väldigt viktigt.

Anmäl
2009-10-07 23:42 #7 av: HannaM

Jag har svårt med närhet ibland. Eller rätt ofta. Det måste liksom vara på mina vilkor för att jag inte ska känna mig fångad låst och fasthållen.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-10-08 03:02 #8 av: Tavar

Jag gillar inte det då det blir kvavt, kan inte ligga nära någon med ansiktet mot den. Kan småkramas efter sex om jag får ligga med ryggen mot personen, men inte för länge för då blir det för varmt och svettigt då killar alltid svettas mer än vad jag gör. Dock har det funnits somliga som jag inte kunnat ligga nära efteråt, då har det blivit så att man ligger på var sin kant av sängen O.O

Anmäl
2009-10-09 14:58 #9 av: lakrits69

Kanske är det en myt att detta gäller mer för män!?

"Känslosamma" kvinnor som vill kela efteråt  kanske däremot pratar mer om denna saknad än vad män gör som också vill kela efteråt men inte tjejen.

Anmäl
2009-10-09 23:54 #10 av: Tavar

#9 Inte omöjligt, sägs ju att kvinnor pratar kännslor mer än män med så :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.