Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Risperidon

2009-08-18 17:46 #0 av: [YlvaP]

Jag har tittat på beskrivningen till min medicin och fick reda på lite mera fakta som jag säkert läste tidigare men glömt bort. Det var iaf intressant för jag har nog märkt en förändring.

Användningsområde: 
Den aktiva substansen i Risperidon orion är Risperidon, som används för behandling av psykoser samt behandling av mani i samband med Bipolär sjukdom. Läkemedlet används för behandling av både tillfällig (akuta) och långvariga (kroniska) psykotiska symtom. Då symtomen lindrats används risperidon även som profylaktisk behandling för att förebygga återfall.

Symtom av psykos yttrar sig i form av tillbakagång på viktiga livsområden. Symtomen är störningar i hjärnfunktioen som är förknippade med tänkandet, känslolivet och/eller funktionsförmågan Till dessa symtom hör tex splittrat beteende, vanföreställningar, hallucinationer, misstänksamhet, socialt och känslomässigt tillbakadragandes beteende. Dessa symtom kan följas av andra störningar i den mentala hälsan såsom ångest och spänningstillstånd.

Mani karaktiseras av symtom som upprymdhet, skrytsamhet, irritation, förhöjt självförtroende, minskat sömnbehov, talträngdhet, försnabbad tankeverksamhet, distraherbarhet eller omdömeslöshet inklusive störande eller aggressivt beteende.

Det förklarar som sagt mycket av mina symtom och hur dom minskat ganska mycket.

 

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2009-08-18 21:45 #1 av: Santhe

Så bra att höra att du mår bättre med medicinen.

Anmäl
2009-08-18 21:50 #2 av: [YlvaP]

TAck Santhe. Det har varit många gånger som jag tänkte avsluta med den medicinen. Jag vet att jag kommer att få sluta med den nästa gång jag skall opereras eftersom det funkar inte med Morfin.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.