06. Behandling/Medicin

Reductil? Voxra?

2009-08-03 13:49 #0 av: Greddelin

Jag undrar om någon här har erfarenhet av Reductil!

Det ska ha tagits fram som antidepp men gav inte så stor effekt, men man upptäckte att patienterna gått ner i vikt och därför säljs det nu som viktminskningspreparat.

Eftersom jag har problem med depression och kraftig övervikt känns det som att det kunde vara intressant för mej.

Jag har också tipsats om Voxra. Någon som har erfarenhet av det som har lust att berätta om det?

Anmäl
2009-08-03 14:19 #1 av: David

För mig fungerade Reductil inte, och jag har för mig att den inte var bra för depression, utan tvärt om, kunde förvärra symtomen. Men jag kan ha fel, var väldigt länge sedan jag provat. Var i samband med att jag slutade med Zoloft och de insåg att det inte "bara" var "vanlig" depression.

Tror vårdcentralsläkaren hade lite dåligt samvete att jag ätit medicin som dels inte hjälpte mig, och som hade gjort att jag gick upp i vikt som ett spjut.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-08-03 14:24 #2 av: Greddelin

Ojdå, det lät ju inte bra.

Har en bekant som käkar Reductil och hon säger att hon är väldigt mycket piggare nu plus att hon gått ner en massa som hon gått upp tack vare andra mediciner, så jag blev förstås nyfiken.

Anmäl
2009-08-03 15:41 #3 av: Allamej

Man går ner i början men sen blir man resistent... Så då måste man ta mer och mer och mer... och till slut fungerar det inte alls

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.