34. Utanför ämnet

OT - Söker eldsjälar! =)

2009-07-06 10:03 #0 av: pernillaa

Hej

Mitt namn är Pernilla. För tillfället är jag 24 år gammal och är sajtvärd på Spökbilder iFokus, dock är inte det mitt enda projekt när det kommer till websidor. Nu söker jag folk som vill delta i skapandet av min andra websida.

Jag tar det från början:

När jag var 15 år blev jag överfallen och gruppvåldtagen av 5 medelålders främmande män. Det satte spår i mig som idag agerar motivation till att hjälpa andra och därför håller jag nu på med en websida med just det syftet. Websidan ska inikta sig på offer för sexual- och våldsbrott och deras anhöriga främst.

På websidan ska man kunna hitta information om sin situation, hitta länkar, telefonnr och adresser till annan hjälp, och dela sin smärta med andra. Man ska kunna läsa andras historier och även berätta sin egen.

Den här sidan kommer att bli lite speciell eftersom inte vem som helst kommer in i forumet på sajten. Jag har planerat att var och en som ska bli medlem på forumet, måste legitimera sig och skriva på ett kontrakt som blir giltigt eftersom inte vanliga användaravtal är det. Det är så viktigt att de som söker sig till sidan kan känna sig säkra där.

Men hur ska jag kunna kolla folks legitimationer överallt i sverige? Det kan jag inte, och just därför söker jag representanter för websidan runtom i Sverige som kan tänka sig att göra det.

Websidan är långt ifrån klar än så länge.

Jag söker också eldsjälar som har varit utsatt för sexual- och/eller våldsbrott som skulle kunna tänka sig att engagera sig i websidan och söka information och sammanställa och liksom representera en viss kategori på sajten. Jag t.ex. kommer specialisera mig på just våldtäkt eftersom det är det jag har mest erfarenhet av. Här kommer nog majoriteten bestå av misshandels-offer. Men jag behöver en för misshandel, en för incest, en för sexuella trackasserier, en för barnpornografibrott, en för mord o.s.v.

Känner du dig manad? Hör av dig till mig via pm eller skriv ett mail till Pernillaa85@gmail.com  

Alla frågor och tankar är välkomna.

Känner du dig rätt så insatt i konsekvenser som sexual- och/eller våldsbrott kan resultera i, som olika självskadebeteenden, självmord m.m. så är det också av intresse för mig att få hjälp och idéer kring.

Nu gäller detta alltrså både offer och anhöriga! Anhöriga är lika viktiga som offren på den här sajten.

Sajtens slogan är: Hjälp att hjälpa!

Alltså hjälp att hjälpa sig själv och hjälp att hjälpa andra.

Sajten har bara fått sin stomme än så inget tema är köpt och ingen information är upplagd så det finns ingenting att se egentligen och det som finns där kommer förändras totalt. men för er som vill se att den finns i alla fall så kan ni titta här.

Det kommer också givetvis att tas upp om vanliga reaktioner efteråt, hur man bemöter livet efter ett trauma o.s.v. och folk behövs till det också på sajten.

Hör av er. Ju fler desto bättre och vet ni någon som kan tänkas vara intresserad så är det bara att tipsa, tipsa, tipsa!

Stor kram på er!

Och bara så att ni vet: Ni är starkare än ni tror!!!!!

Vänd er egen smärta till att bli någon annans styrka. Gör som jag och ge något åt världen.

 

 

Tillägg: I oktober ska jag söka medel hos brottsofferfonden för att kunna dra igång sajten ordentligt. För det behövs en grund att stå på och ju fler vi är bakom projektet, desto större chans till ett bidrag.

Eldsjälar är människor som går in för något och lägger ner tid och arbete på något utan att säkert veta om man får något för det. Man gör det för att man vill, för att det är av bra syfte och för att hjälpa andra.

Det är just sånna människor som behövs till det här projektet. Bra skapar bra, men det måste ju börja någonstans.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-07-06 12:37 #2 av: [aspie]

Skickat Pm till dig!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.