08. Bipolär sjukdom/Manodepression

mani

2009-05-01 11:10 #0 av: Rocktjejen

Min bästa vän har bipolär sen några år tillbaka och äter litium bla.

Just nu är hon inne i ett skov med mani och har gjort av med en del pengar..ringer sålika till psykiatrin för att be om hjälp och berättar om hur det är..hon har alltså varit och köpt 4 mobiltelefoner..svaret hon får när hon kontaktar psykiatrin är..varför köpte du inte en till!!??..Hur kan man vara så oprofessionell mot en människa undrar jag..det krävdes mog utav min väninna dessutom att äntligen ringa psykiatrin och så får hon detta uppkastat i ansiktet..

 

Kram Eva

Anmäl
2009-05-01 11:57 #1 av: AnneN

Det var något dumt sagt av dem! Förvånad

Kanske borde din vän ansöka om att få godman eller förvaltare som håller ordning på det ekonomiska?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-05-01 13:03 #2 av: Aviendha

Ibland kan man inte göra annat än att skaka på huvudet i förvåning..

Anmäl
2009-05-01 13:49 #3 av: isa

Det var ett av de värsta saker jag hört tror jag! Fy så inkompetent och idiotiskt sagt. Hoppas din väninna får bättre hjälp i fortsättningen.

Anmäl
2009-05-01 17:52 #4 av: EvelynKatt

Det är så lätt för vården att ignorera bipolära i uppåtfaser där man inte är psykotisk. Avfärda med att det inte är så farligt. Har hon någon öppenvårdskontakt som faktiskt är "ansvarig" för henne, såsom en ssk:a eller skötare? De ska hjälpa, även om det inte är så att de alltid gör det. Jag tycker nästan att hon ska prata med dennes chef när hon väl kommer ned på jorden. Det är fruktansvärt oprofessionellt och otaktiskt sagt.

 

F.Ö. låter det som att hon kanske behöver ett tillägg i sin medicinering, eller en vettig öppenvårdskontakt som faktiskt tar henne på allvar, vilket iof är svårt att få. Under maniska kan man behöva ett tillägg av en antimanisk medicin, inte helt sällan ett atypiskt antipsykotika (de verkar "fortast"), samt en skötare eller liknande som resonera en ned på jorden.

Anmäl
2009-05-01 23:31 #5 av: Chestnut

Man slutar aldrig att förvånas över vad folk kan säga (speciellt de inom vården) Förvånad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-05-02 00:06 #6 av: Citronmeliss

Hej, Eva!Glad

Senaste tiden har jag hört flera idiotiska uttalanden från "psykiatrin"!

Jag blir både häpen och rasande besviken över deras oprofessionella förhållningssätt och totala brist på förståelse och empati gentemot sina patienter!

Din vännina är i behov av en medicinjustering, men får i stället finna sig i att hånas av personalen!Rynkar på näsan

 

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.