06. Behandling/Medicin

När du har kört fast

2009-05-05 13:29 #0 av: David

Om du har kört fast i livet är det alltid klokt att kunna prata med någon och få lite andra perspektiv på dina egna problem. Jag läste någonstans att när Tiger Woods spelade riktigt dåligt, så brukade han ta golflektioner.

- Ja, du läste rätt. Världens genom tidernas bäste golfspelare tar golflektioner när han kört fast. Det gör han inte för att hans instruktör är en bättre golfspelare än Tiger, utan för att instruktören kan se objektivt på Woods problem.

Alla människor har en inre röst som hyllar och kritiserar oss. Problemet är bara att vi inte alltid har så stor respekt för den rösten. Vi gillar inte att lyda den utan käftar gärna tillbaka. Det går inte lika lätt med en verklig, utomstående person som du respekterar.

Har du någon sådan person i din närhet som du kan anförtro dig åt, så gör det ibland.

Psykologi iFokus är också ett utmärkt ställe att bolla sina idéer på Flört 

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-05-05 13:59 #1 av: flikkan77

Man blir aldrig för duktig för att lära sig något nytt! Glad Den som säger att h*n är fullärd ligger riktigt illa till.

Sen kör man ju så himla lätt fast i sina egna gamla hjulspår och tankemönster. Är instruktör inom Svenska Brukshundklubben och skulle jag säga att jag kan allt så skulle jag ljuga. Man kan få många tips från nybörjare bara för att de har "andra" ögon att se ett problem med.

Anmäl
2009-05-05 21:28 #2 av: isa

Som sagt: Man blir aldrig fullärd. Tänk så tråkigt det skulle vara om man kunde allting perfekt , hela tiden???

Anmäl
2009-05-05 23:23 #3 av: flikkan77

#2 Fast jag vill gärna göra allting perfekt hela tiden... Det är där min hjärna krockar med sig själv. Jag vet att det inte går, men jag vill... och eftersom det ändå inte kommer att gå kan jag lika gärna låtabli att försöka. Flört

Anmäl
2009-05-06 22:16 #4 av: Chestnut

Blev medlem här på psykologi av en anledning - jag har kört fast i mina tankar. En ond cirkel. Men hittills har jag inte skrivit något om det, men det kommer nog såsmåningom. När jag fått ordning på tankarna (vänta, var det inte där jag har kört fast?)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-05-06 23:48 #5 av: kerstinjo

Eller också tar man fram snöskyffeln.Obestämd

Anmäl
2009-05-06 23:54 #6 av: Mysan59

Oh ja detta är en mycket bra sajt att kunna ventilera sina tankar, vare sig man har andra irl att prata med eller inte.

 

Anmäl
2009-05-06 23:55 #7 av: Mysan59

irl = in real life

Sorry!

Anmäl
2009-05-07 11:46 #8 av: inisklo

Vist kan man köra fast...fast man har ej bil o körkortFlört

Nej men ärligt sakt..ibland det är bara så,att man kan känna,att man har kört fast.Tankar malar en o samma,kan inte konsentrera sig,allt är bara så jobbit,svårt osv.

Men om det är just då när kroppen säger..hej hallå vi tar det lite lungt nu..vila..vara bara låta allt bara bli..ingenting..o sen börja igen..förstå ni va jag vill säga?Det är ej så enkelt försöka förklara va man vill eller ej vill..Förvånad

Jag tror..det gör jag..att kroppen är så stressat,att den helt enkelt kör fast!Va händer bilen utan bensin?...jaa..jaa..jag vet att det finns elbilarTungan ute

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.