09. Depression/Ångest

Vad händer?

2009-02-14 21:53 #0 av: paow

hej.

är en tjej på 14 år, men ett litet "problem" ?

Jag har börjat lixom se allt svart. skolan, vänner ja det mesta. Jag börjar komma efter ordentligt i skolan och börjar rasa i vikt,känner mig aldrig hungrig och är lixom tröttare och skulle hellst bara vilja lägga mig och sova helt tiden. Saker jag gillar att göra, hobbys och sånt känner meningslöst och jag orkar ingeting längre.

Jag har inte pratat med någon om detta eftersom att det inte är något spc, och är rädd att dom ska tycka att jga är fjantig som kommer och "klagar" över något sånt här litet.

ah, jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer, eller "fråga".. varför händer de hära? ska jag bara strunta i det och d går över sen`? har kännt så här nån vecka nu.^

Anmäl
2009-02-15 12:20 #1 av: Aviendha

Det är inte fjantigt att prata med någon om detta. Skolkuratorn kan kanske vara en bra start? Visst, det kanske går över i morgon, men tänk om det inte gör det?

Inte för att måla satan på väggen, men det var exakt sådär jag började känna, men jag bet ihop helt enkelt. Jag är uppfostrad till att klara mig själv och inte klaga. Tyvärr önskar jag att saker blivit annorlunda, för det gick många år innan jag sprang in i väggen rejält, och sedan dess har det varit en ständig kamp mot det ena och det tredje. Jag önskar att jag tänkt om och värderat mig själv högre, för varför skulle jag bita ihop egentligen? Ingen tackar en för det, och det är jag som får betala priset i slutändan.

Du är värd att må bra, att se fram emot saker, längta tills du får göra speciela aktiviteter som dina hobbys eller liknande. Visst blir alla lite nere nån gång, men det är därför det finns folk som jobbar med att hantera sådant.

Varför det händer? Inte en aning. Kanske hormoner, kanske någon yttre händelse. Men det kanske du kan få svar på.

Sköt om dig!

Anmäl
2009-02-15 19:16 #2 av: Hawknestgrove

JA var rädd om dig. Ta tag i detta med kuratorn, eller varför inte församlingsprästen?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-02-15 20:44 #3 av: [Vargnatt]

Prata med någon om hur du känner, det är aldrig bra att stänga in sånt för mycket, det rinner lätt över till slut. Det kan lätta mycket om man bara får prata med någon om det, ta hand om dig :)

Anmäl
2009-02-18 01:07 #4 av: Saga85

Bättre att ta tag i sånt här i tid. Vänd dig till skolkuratorn eller ungdomsmottagningen för att få någon att prata av dig med. Man behöver inte alltid ha någon särskild anledning, det kan vara skönt att få tömma sitt hjärta och rota runt i hjärnan lite med någon som man vet inte för det vidare. Och som ger en lite uppmuntran, tips och insikter.

Lycka till och ta hand om dig!

Anmäl
2009-02-18 14:16 #5 av: CarolineO

Låter som en depression...
Ta tag i det direkt t.ex. genom att prata med skolkuratorn, som flera sagt innan.

Ta hand om dig!!
Lycka till!

Anmäl
2009-02-18 17:07 #6 av: zmulan

Håller med dom andra. Jätte viktigt att ta tag i det... själv gick jag så i drygt 15 år innan jag sökte hjälp önskar att jag gjort det tidigare har svårt för att öppna mig för folk idag, och det gör det svårt att ta tag i problemen.

Var rädd om dig, du är värd att må bra!!!

Värme /Zmulan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.