Du har knyckt semlan från 890-3 inne på goda nyheter!
Hans såg PRECIS likadan ut, så försök inte att neka..
Örk! säger jag till sånna sliskiga saker
*2 Tror han äter flera i veckan… Han verkar ju älska sån bullar!
Så ta den du och njuuut…
#2 Min är uppäten för länge sedan, så den kan du inte ha knyckt!
Hur skulle man klara den här årstiden utan semlor? Det är mat för skogsarbetare det!
Hur äter ni dem? Skulle det mot förmodan bli någon som blir över och blir lite torr så äter jag den som hetvägg. (simmande i ljummen mjölk)
// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!
Jag är nog mera inne på Hera´s linje, måste jag säga. Visst, jag kan äta dom men de är ju inte SÅ överdrivet goda.
Våfflor med grädde och sylt är mycket, mycket godare!
oj e de dags för sånna igen
semlor och varm choklad är mysigt i kalla vinter tider :)
Här är en till som inte är så galet förtjust i semlor. men det är faktiskt ganska gott med hetvägg.
Har ett semla-recept speciellt för diabetiker och de är mycket godare än vanliga semlor
*9 Kan jag få det receptet, Aspie? Jag har ju socker så då skulle jag faktiskt kunna äta någon ibland… Du kan maila det till mig om du vill på: skruttis@gmfinfo.se
Skruttis!
Jag ska skriva ner receptet och skicka det till dig.
Här finns lite andra recept så länge. Tycker det med saffran och lingon lät intressant
*11 Tack snälla! Men det med lingon får du behålla.. *ryser*
Jag är den enda jämten i hela vida världen som inte tycker om varken lingon eller hjortron.
#12 Åhhh hjortron som är det bästa som finns (nästan)
Vad vore ostkaka utan hjortron och grädde
*13 Jag kan tala om exakt vad ostkaka är utan hjortron….
GOTT!
#14 Knäppis
*15 Oja.. Det underlättar!
Så sant så
Självklart ska det vara semla med varm mjölk *mums* hetvägg var det så ni kallade det…konstigt
#18 Hetvägg kommer från tyskans "heisse wecken" (varma kilar). Då på 1700-talet var det fyllda vetebullar med kummin på, oftast kilformiga, simmande i varm mjölk.
Det sägs ju att det var hetvägg som kung Adolf Fredrik åt ihjäl sig på 1771. Fast det lär ha funnits massor med annan mat på bordet också.
// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!
#19 Oj, vad du kan om mycket om detta
Skruttis! Har du prövat receptet ännu?
Flera år sedan jag åt semlor ju! Får se om jag kan fixa till veganska semlor, men jag är skeptisk till att det smakar lika gott eller blir lika fint *snyft*
_No way! Yes way!
Veganska semlor Hur göra man såna? Blir det utan ägg och mjölk och grädde då eller?
Jag har redan ätit en sån.. för typ…1,5 vecka… så jag har tjuvstartat! ;)
Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in!
Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.
#23 Ingen aning, jag har aldrig testat. Är bara laktosintolerant hobbyvegan (äcklas av mjölk, undviker sporadiskt ägg). Men ägg behövs inte, sojamjölk istället för komjölk och får väl försöka leta upp någon sojagrädde som går att vispa. Spännande projekt.
_No way! Yes way!
#25
Du kan ju meddela hur det går. Intressant att testa och mixtra i köket tycker jag
Gott! i varm mjölk alltså!
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
Kerstin! Läs i länken… jag tycker det ser gott ut, men det är ju inte säkert att det är det förståss
http://recept.nu/1.37046/mia_ohrn/efterratter_godis/mjol/saffranssemlor_med_lingongradde