06. Behandling/Medicin

Lamotrigin och Mirtazapin

2008-12-19 19:31 #0 av: marko5

Har någon testat dessa? Har de hjälpt er?

Anmäl
2008-12-19 20:42 #1 av: flikkan77

Lamotrigin äter jag och det fungerar bra på mig. Har ätit mirtazapin med men tror jag fick nån biverkning av det.

Anmäl
2008-12-19 22:33 #2 av: marko5

okej, har medicinen gjort dig annorlunda på något sätt? har alltid varit kritisk mot mediciner. Har det i huvudet att tankar och känslor inte kommer vara ens egna och att allt är fake.

Anmäl
2008-12-20 00:18 #3 av: Zaphix

Mirtazapin har jag testat, fungerade inte på mig, var trött jämt och kunde sova hela dagarna.. Om jag mådde bättre av den vet jag desvärre inte. :)

Anmäl
2008-12-20 05:22 #4 av: [aspie]

Har tagit Mirtazapin oxå, men slutade snabbt med dom eftersom jag gick upp i vikt i rasande fart. Nu har jag jättesvårt att gå ner de kilona Rynkar på näsan

Anmäl
2008-12-20 08:45 #5 av: flikkan77

Ja, lamotrigin har gjort mig annorlunda, det gör så att jag mår bra och är ganska stabil i humör, tankar och känslor. Utan det blir allt en enda röra.

Anmäl
2008-12-20 09:13 #6 av: David

Försökte svara igår, men mitt inlägg verkar gått upp i rök!

Jag äter Lamotrigin sen några månader tillbaka. Och jag upplever att den fungerar för mig. Och jag har inte märkt några biverkningar alls. Det enda som är viktigt, och som bra läkare tänker på, är att trappa upp den jätteförsiktigt. Börja med en liten dos, och så vänta ett par veckor osv. Det gör att man ofta inte märker full effekt förrän efter ett bra tag.

Jag började på 25 mg, och är idag uppe på 200 mg. Och jag känner mig mycket mer stabilare. Har säkert en del med att "verkligheten" också blivit bättre för mig nu, men Lamotriginet har absolut en del med i spelet.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2008-12-21 23:35 #7 av: UlrikaG

Mirtzapin har jag testat, men slutade på eget bevåg efter en månad.

De biverkningar jag fick, som endast drabbar ett fåtal och min läkare därför inte informerade om, var hallucinationer (syn och hörsel), viktökning, ständigt förbannad (jag skrek rakt ut i sömnen att jag hatade folk), yrsel (första kvällen var värst visserligen) och kraftigt illamående.

Från att ha varit nedstämd, och svajig i humöret blev jag konstant arg. Jag var ständigt förbannad, tände till på minsta sak, kastade saker runt mig och flög nästan på brevbäraren för att han väckte mig med posten vid ett tillfälle osv. Mina husdjur for illa de också under denhär tiden, de irriterade mig bara, och jag ville inte se dem, skrek på dem oavsett och knuffade undan dem.

Under dagarna "diskuterde" jag med min sambo (som var på jobbet), men det visade sig att det var väggen. Jag hörde saker som inte fanns, var ständigt uppe i varv och hetlevrad. Åt hela tiden, var hungrig och skällde på min sambo för att han inte hade lagat mat åt mig under dagen (när han var på jobbet) osv. Skrek rakt ut varje natt samtidigt som jag satte mig upp i sängen, att jag hatade världen, folk osv.

Hur min sambo stod ut vet jag inte.

Hade kraftig yrsel hela dagarna, lade jag mig snurrade världen, stod jag var jag tvungen att hålla i mig osv.

Har du möjlighet att prova något annat än denna, gör det.

Det är itne säkert att dessa biverkningar drabbar dig, det är som sagt väldigt få som drabbas, men jag litar inte alls på den.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.