Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
15. Stress/Tvångstankar

Stressa ner...

2008-09-18 04:18 #0 av: David

Några små tips för hur man i vardagen kan försöka att stressa mindre.

  • Ge akt på hur du beter dig i stress, exempelvis när du väntar på en försenad buss eller i bankomatkön. Försök andas djupt och koppla av under väntetiden.
  • I trafiken. Öva dig att släppa förbi omkörande och ge företrädare åt fotgängare med ett leende under en hel dag (inse att du inte kan uppfostra alla medtrafikanter)
  • Låt andra tala till punkt utan att du avbryter under en hel dag. Försök att låta det bli en vana, åtminstone ibland.
  • Lär dig bra avslappningsövningar. Använd den (omärkligt långa) väntetiden hos doktorn, på banken eller på apoteket.
  • Försök att tänka "snällt" om människor du inte känner (och känner). Fientlighet kan vara farligt för ditt hjärta och stjäl massvis med energi.
  • Ge tydliga argument när du blivit arg på någon - knyt inte näven i tysthet.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-08-24 00:53 #1 av: madde89

kan  man verkligen sluta  att stressa är det möjligt eller ? 

Anmäl
2009-08-24 01:48 #2 av: sayuri

#0 Bra tips, jag kan slå vad om att jag Inte kommer klara av att följa dem under en hel dag men ska testa. Jag är stressad konstant och alla klagar på att jag springer runt som en tok för att göra allt på en gång men får sällan något gjort för allt ska vara klart. Dessutom så går jag tydligen för fort, mina vänner gillar inte att gå med mig i affärer för jag stress-shopar tydligen, går in och ur butiken på 5 minuter helst. Hepp =)

#1 Jag tvekar på det ...

Anmäl
2009-08-24 07:12 #3 av: Fnuha

bra tips david, idag ska jag faktiskt testa några av dem på jobbet..

Anmäl
2009-08-24 08:23 #4 av: David

Var en gammal tråd märker jag. Kul! Glad

Jag brukar släppa förbi folk i trafiken om jag är på "rätt" humör. Men också, ja, jag skäms, men det är mycket beroende på vem som står där och ska över. Är det någon som ser ruggigt sur ut får han vänta tills jag åkt över, är det en äldre dam eller herre, eller någon som ser väldigt trevlig ut, då stannar jag gärna, och väldigt ofta får man en vink tillbaka. Det värmer. Då har man kanske påverkat någon annans dag lite, samtidigt som jag får tillbaka något jag också. Och totalt tog det kanske 5 sekunder. Glad

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-08-24 09:38 #5 av: [YlvaP]

Mycket bra tips. SKall tänka på det nästa gång jag är hos doktorn eller någon annanstans.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2009-08-24 09:42 #6 av: David

#5. Jag brukar ge mig på andningsövningar i kön på apoteket eller i väntrummen hos läkarna. Det stressar ner mig väldigt. Även om jag bara håller på en halv minut så påverkar det mig och resten av dagen väldigt.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-08-24 09:48 #7 av: [YlvaP]

Skall till psykläkaren på onsdag och det brukar vara ångestfylld då det kan vara mycket folk i väntrummet. Skall tänka på det och andas ut då.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2009-08-24 09:54 #8 av: David

#7. Jag tänker ofta på väntrummen. Vet inte vad det är, men nästan direkt jag är på en ny plats så kikar jag in på väntrummen och hur de ser ut.

Det finns ingen möjlighet att du kan få vänta någonannanstans? Här hos oss finns det några småbord med ett par stolar utplacerade lite överallt, bland annat så ordnade de ett sådant alldeles utanför mina två kontaktpersoners dörrar (de sitter jämte varandra). Är helt guld att slippa det stora väntrummet och bara gå dit och sätta sig direkt.

Kanske något du kan ta upp, misstänker att de är rätt vana vid att många har svårt med överfyllda väntrum.

 

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-08-24 10:31 #9 av: [YlvaP]

#8 Nä det finns ingenstans att vänta men jag pratat om detta med min terapeut men han har slutat och jag har inte varit där på två veckor.

Men jag brukar ställa mig mig i hallen istället en bit bort från väntrummet. Men om det är tomt eller en så kan jag gå dit men blir sittandes om det kommer flera. Blir som fryst då och tittar ännu mera ner i golvet.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2009-08-24 11:48 #10 av: Citronmeliss

Sitter just nu och försöker andas i fyrkant..

För tillfället är jag hyperstressad inombords,
utåt märks det inte så mycket, som vanligt!

Något är "vajsing" med elen i huset. För två år sedan bytte vi de gamla ledningarna i halva huset. Resten skulle behöva bytas de också,
men det finns inga pengar till det!

Nu "spökar" elen i huset så ena stunden funkar den på vissa ställen, nästa stund inte..

Min extremt tandvårdsrädda make har fått inflammation i käken och är svullen och sned i hela ansiktet.. att överkomma både rädslan samt penningfrågan verkar övermäktigt..

Internet krånglar till och från är mycket segt hela tiden går inte alls stundtals..Rynkar på näsan

Anmäl
2009-08-24 11:57 #11 av: David

Melissen! Det där låter inte speciellt kul om jag säger så. Är inte det minsta avundsjuk...

Du, du vet att DU får ringa MIG om du behöver prata med någon neutral. Inte bara jag som ska ringa dig hela tiden. Flört

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.