23. Tänkvärt

Metafor....

2011-07-19 20:03 #0 av: Hawknestgrove

Du och X bor vid samma enskilda väg och är följaktligen med i samma vägförening.Ni tål inte varandra. X kastar glåpord och triggar igång skärmytslingar er emellan på varenda möte och fest som vägföreningen har. Du blir argare och argare med åren. Det går så långt, att ni båda blir portade från festen som hålls varje sommar där alla som bor vid vägen brukar delta. Så ni båda har egen fest hemma hos er själva, givetvis på var sitt håll. Du hör att det är en rejält blöt fest hos X. Din är även den blöt. Men du skickar hem dina gäster med taxi, då du har samlat ihop deras bilnycklar och frusit in dem i en mjölkkartong, som inte tinas upp förrän två dagar senare.

Grannes gäster troppar av, du bryr dig inte hur. På morgonen vaknar du med Herr Ågren på axeln och mår allmänt pyton.

Du ser din granne X gå ut i sin bil och köra iväg. Vad gör du? Du VET inte hur mycket han har druckit. Men med tanke på hur han skrålade i går kväll, så kan han knappast vara nyktrare än du. Din plikt är att ringa polisen och anmäla, trots att hela X:s framtid står på spel. Jobb, familj, bostad. X kan vara körduglig, det vet du inte. Men X kan också ha för hög promillehalt i blodet och är således en presumtiv mördare.....

 

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2011-07-20 14:52 #1 av: StickyKitten

Med andra ord, man ser någon (som man inte gillar) köra bil och man misstänker att denne kan vara påverkad?

Det rätta vore väl att anmäla såklart. Tvivlar dock på att hela personens framtid står på spel faktiskt, rattfylleri är ju inte helt ovanligt och brukar inte ge superhårda straff, varken juridiskt eller socialt om man säger så. Förutsatt att man inte dödar någon då.

Anmäl
2011-07-20 15:37 #2 av: Hawknestgrove

tja, behöver man köra bil i jobbet så.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.