Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
02. Allmän psykiatri

Vad låter detta som ?

2011-10-23 15:25 #0 av: [xhristoffer]

Hej. jag är en kille på 17 år som ska prata med en psykiatriker om en utredning för asperger men jag tycker inte det låter bara som det utan jag har fler problem som t ex stora humörsvängningar från glad till deprimerad från lugn till arg osv. Jag har även problem med att jag ibland kan bli manisk av mig efter varit nere i en svacka och då har jag hur mycket motivation som helst och så kommer en svacka så skiter jag i skolan får självskade beetende osv. Är det någon mer här som tycker som jag att det inte bara låter som asperger ? Är det någon som tycker att detta är värt att berätta eller ska jag strunta i att ta upp det. jag själv ser detta som ett stort problem då jag känner mig som en utomjording som inte har något här att göra. Tack på förhand.

Anmäl
2011-10-23 15:35 #1 av: Lorita

för mig låter det som manodepressiv

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Manodepressiv-sjukdom/

men jag har inte träffat sig eller är någon expert

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning
Anmäl
2011-10-23 15:46 #2 av: [xhristoffer]

#1 Det vet jag inte vad det är riktigt ska ta och läsa och se vad det är för något.

Anmäl
2011-10-23 16:06 #3 av: [xhristoffer]

Men låter det inte som att jag ändrar mig lite för mycket för det ? fick den uppfattningen i allafall kan även till lägga att det känns som jag har olika masker för olika människor för att ingen ska se mitt rätta jag. Ingen som har några andra tankar ?

Anmäl
2011-10-23 17:34 #4 av: rolnor

Finns ju en diagnos, "Borderline" dit många hamnar när man inte vet riktigt, jag tror att du själv är inne på rätt spår, det är inte ren AS utan du har andra saker ocskå, du kanske är lite narsisistisk också? Kolla upp så mycket du kan innan mötet med läkare och tro inte att dom vet allt, det gör dom INTE, desutom är det lätt att missförstå.

Glad

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2011-10-24 08:55 #5 av: [xhristoffer]

#4 okej ja jag ska kolla upp det och sen berätta hur jag känner och det tack för hjälpen :)

Anmäl
2011-11-03 03:58 #6 av: Magrat

Jag vill bara varna dig innan. Aspergers Syndrom är en modediagnos som ställs på tok för lättvindigt. Har du en gång fått diagnosen kan du hamna i ett rent helvete vårdmässigt.

Har själv varit feldiagnosticerad på grund av en riktigt otäck kontakt inom barnpsykiatrin. Diagnosen togs bort och ingen begriper hur man kan ha gett den diagnosen då den inte stämde överhuvudtaget. Att den är borttagen, informationen om att jag blev feldiagnosticerad finns i journaler och jag fått rätt diagnos idag är självklart en lättnad. Men det ger inte tillbaka fyra år av felbehandling och en strid för rätt hjälp.

Neuropsykiatriska diagnoser ställs på tok för lättvindigt, och att leva feldiagnosticerad är inte trevligt. Om en utredning genomförs ska du se upp för ledande frågor och om du själv märker att det inte stämmer; Stå på dig och ifrågasätt. Innerst inne vet man själv om det är rätt eller inte.

//  Leona

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.