Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Behöver råd

2011-11-27 18:32 #0 av: Ghosthunter

Jag har länge haft problem med depression, det går upp och ner..ibland är det lättare och ibland riktigt tungt, precis som det är nu.

Jag ser ingen mening med nåt, finner ingen glädje eller lycka. Jag lever helt ensam, har inga vänner sen många år tillbaka. Jag har noll själförtroende. Ibland har jag funderat på självmord, men det enda som hindrar mig är att jag inte vill såra mina föräldrar. Jag har social fobi vilket begränsar mig mycket. Jag misstänker att jag även har ADHD eller Aspberger eller nåt liknande, för jag har symptom som påminner om lite av varje. Jag är arbetslös och är mycket jagad av Arbetsförmedlingen, men kan inte göra något.

Jag har bara haft korta anställningar för att jag klarar inte av de mest enklaste jobben (en anledning till att jag tror jag har ADHD eller nåt sånt) jag får kicken för att jag klantar till mig och därför är jag också livrädd för att börja jobba igen, för när jag klantar till det så tar jag det så hårt att jag bara vill lägga mig och dö i princip....ja, det är bara en liten del av allt psykiskt lidande som jag har.

Jag hade lite kontakt med psyk 1998-1999 då jag gick terapi för min sociala fobi, men inget sedan dess.

Nu funderar jag på att kontakta psyk, men är samtidigt rädd för det....jag vågar knappt ringa för att jag har också telefonskräck!!

Vad tycker ni?.....ska jag kontakta psyk??

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-11-27 19:40 #1 av: [NinaCrown]

Det tycker jag att du ska! Om det är jobbigt att ringa kan du be någon göra det åt dig, eller så kan du mejla om dom har den möjligheten.

Det finns i princip alltid någon omväg att ta om man har svårt :)

Anmäl
2011-11-28 13:46 #2 av: rolnor

Har också social fobi och tycker telefon är jobbigt, frågan är om du kan ha nytta av medicinering, själv tar jag Zoloft i perioder, kan hjälpa, sen har jag läst en del KBT böcker som har gett mej bra sätt att tänka. Sen har jag gått i samtal i 7 år vilket också hjälpt mej. Du ska vända dej till vården, det finns hjälp att få!!

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2011-11-28 16:12 #3 av: Ghosthunter

Jag gick över 1 år i terapi för social fobi och har lärt mig att hantera det någorlunda, men jag är långt ifrån fri från besvären. Jag ska kolla det där med Zoloft.

Tack för tipsen. Jag har nu anmält mig och ska få en kod via brev, för att kunna logga in på nätet och kontakta psykvården och beställa tid.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2011-11-28 16:14 #4 av: [NinaCrown]

Det låter jättebra :) Jag hoppas du får träffa en trevlig person som lyssnar ordentligt!

Anmäl
2011-11-28 16:15 #5 av: Ghosthunter

Tusen tack, NinaGlad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.