Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
04. Personliga berättelser

Jobbigt :(

2012-04-30 17:28 #0 av: [Northbridge]

Mitt liv är så jobbigt. Jag vill inte prata med någon erfaren om detta, för jag vet att det leder till det ena och det andra och jag orkar verkligen inte med det just nu. Vill skapa upp lite stark energi innan jag tar tag i mig själv med just detta..

Hur som.. Skriver bara av mig lite (är 15 år)..

För 2 år sedan hotade min pappa att slå mig för att jag inte gjorde som han sa. Jag minns hur han skrek på mig, hur han skrek så att han nästan spottade på mig. De orden att "Gör du inte det så åker du på stryk" ekar fortfarande i mitt huvud. Var dag, var sekund, var minut, var timme. Ja, hela tiden! Minns hur jag rusade till min dåvarande pojkvän, men jag sa ingenting. Jag var knäpptyst och det är jag glad över, för vi har ingen bra relation nu. Han är sur på mig för att han var otrogen mot mig (men det är en annan sak, en annan berättelse!).
I somras var pappa otrogen mot min mamma. Jag minns hur de grälade från den sista dagen på sommarlovet fram till några veckor innan jul. Jag har sett min mamma gråta, hört min mamma och pappa skrika fula ord åt varandra, sett min mamma gå in i väggen. Ja, sett det mesta. Hur som helst är de nu sams igen, mamma har förlåtit honom (kan inte förstå varför) och de är som 'lyckliga' med varandra. Eller mamma verkar försöka vara glad, försöker låtsas som att ingenting har hänt bara för pappas skull. Det är inte bara jag som säger att hon blivit konstig, utan min ena syster (som är 30 år, har egen familj osv) tycker samma sak. Min pappa jobbar i Norge, så han är sällan hemma, därför ska vi flytta upp till Norge i sommar (jag vill inte!). Mamma tycker det är så fruktansvärt tråkigt om helgerna, så hon går mestadels och gnäller, gör ingenting, istället för att kanske gå ut med mig och min bror som är 2 år yngre än mig & hitta på någonting kul. Det är tråkigt att höra de orden att hon tycker det är tråkigt om helgerna. När jag frågar om hon inte tycker det är roligt att vara med oss, så säger hon bara "Jodå".. Men då tänker jag det, är det för han hon lever för? Eller är det för oss barn?

Varför jag inte vill flytta är... För att jag vill inte flytta ifrån staden jag bor i. Har 1 år kvar, sen är jag klar på högstadiet, och tycker det då är jobbigt att komma till ett nytt land där jag även skall göra nationella prov samtidigt som jag ska lära mig nytt språk (kan lite i alla fall, pappa är ju norsk!). Säger jag någonting om detta, så skriker mamma på mig eller kallar mig för Dum. Att jag är så Dum.
Min lillebror sa detsamma en gång, alltså att han inte ville flytta. Och jag har nog aldrig sett min mamma så arg. Obestämd

Helt ärligt känns inte mitt liv så jätte tryggt, men jag orkar inte prata med någon specialist om det just nu... Vill mest prata av mig, men finns det någon att prata med här så tar jag gärna emot all kontakt!

Kram.

Anmäl
2012-05-01 08:16 #1 av: [theoneandonly]

Men om du verkligen inte vill flytta tycker jag absolut att du (inte för att verka nonchalant) att du ska prata med en kurrator på skola eller vårdcentral. Grejen är den att om du verkligen inte vill flytta från där du bor nu kan socialen komma in och kanske hjälpa på något vis. Det finns alltid alternativ, men då måste du också våga ge grund för VARFÖR.

Var stark, det finns hjälpen att få.

Dessutom kanske din äldre syster kan bistå med någon slags hjälp?

Hoppas allt löser sig, finns om du vill prata av dig mer!

Anmäl
2012-05-01 11:10 #2 av: [Northbridge]

#1: Problemet är att jag vill inte koppla in Soc. Jag trivs med min familj, även om allt jobbigt ligger bakom, när vi är tillsammans här. MEN inte nu när vi ska flytta! Obestämd

Anmäl
2012-05-01 17:25 #3 av: [theoneandonly]

Men du tror inte att din syster kanske kan ställa upp och så tills du blir klar i högstadiet?

Anmäl
2012-05-01 21:01 #4 av: [Northbridge]

#3: Problemet är att jag snarare nog får lida mig genom året i Norge, för min bror är heller inte så pigg på att flytta (inte lönt att vi säger någonting, för då är både han och jag 'dumma' enligt våra föräldrar), och vore envist om han som är 2 år yngre än mig måste flytta och jag får stanna kvar..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.