Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
01. Akuta situationer

Hur får jag hjälp?

2012-06-09 01:35 #0 av: htt

Har lidit av depression i över ett år nu men det var inte förrän i januari jag sökte hjälp av läkare då jag hade stora sömnsvårigheter och inte fått sova på flera dygn.

Läkaren skrev ut både Sertralin och Lergigan åt mig, och sa att jag skulle bli kontaktad av deras psykolog så fort som möjligt. Då jag har haft väldigt svåra perioder så känner jag verkligen att jag behöver få prata med någon NU. Nu har det gått flera månader och jag har ännu inte blivit kontaktad av dem ännu. Har höjt dosen på sertralinet men för att jag ska må bra så räcker det ju inte med endast medicinering!

Har tidigare pratat med kuratorn på skolan (skulle ha tagit studenten nu idag) men tycker att han bara snackar rent bullshit. Och då jag har varit sjukskriven sedan i slutet av februari har jag inte haft tillgång till detta heller.

Har försökt nå vuxenpsyk utan resultat, och frågan är nu.. Hur tycker ni att jag ska göra? Det vore ju bäst att komma i kontakt med någon nu innan semesterna startar. Ibland känns det som att det enda sättet att verkligen få hjälp på, är att på något sätt skada sig själv så mycket att man får komma in via den vägen, men jag vet att det är FEL.

Anmäl
2012-06-09 02:24 #1 av: Geru

Det finns akutpsyk har jag för mig - men är osäker på hur det fungerar. Du kan även försöka nå en psykolog privat, det brukar gå fortare, men då kostar det pengar.

Anmäl
2012-06-09 15:08 #2 av: Jess89

jag hade samma problem när jag var på vårdcentralen. Jag fick både sömntabletter och även mot mitt dåliga mående. De skulle höra av sig igen, men hörde aldrg av dem. Hur gammal är du? testa att kontakta ungdomsmottagningen de brukar ha kuratorer som är gratis. De brukar ringa upp däremot har jag för mig att det är kö dit... Så kanske inte den bästa lösningen men kontakta dem och se vad de säger.

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.