Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
12. Personlighetsstörningar

diagnos satt äntligen!

2012-08-19 12:54 #0 av: [theoneandonly]

Äntligen fått en diagnos på mitt mående.

Var hos läkaren och han frågade om dom på psyk hade gett mig svar på frågorna jag hade svarat på när jag låg inlagd. Men det hade jag ju inte fått något svar om.. Han blev förvådnad och lite arg tror jag.

men han berättade att jag hade Emotionell Personlighets störning/Borderline. Plus att jag ansågs vara djupt depressiv.

Det förklarar en hel del av hur jag beter mig. Kanske blir lite ny medicin och sedan sitta i väntelista på att få behandlig. DBT.

Nu är frågan till er där ute, hur har DBT fungerat för er?
Vad har ni för mediciner vid Borderline diagnos?

Anmäl
2012-08-19 23:25 #1 av: sarakaka

Självklart är det ju inget roligt att ha Borderline men grattis ändå till att du fått en korrekt diagnos! Det är jättebra för då kan du få riktigt bra hjälp. Många blir mycket bättre med hjälp av DBT! Lycka till! :D

Anmäl
2012-08-20 12:12 #2 av: [theoneandonly]

Ja det är ju inget kul och ha en sådan diagnos. Men det är ju ingen sjukdom, utan bara ett tillstånd. Vilket man kan ändra genom DBT och mediciner. Jag hoppas verkligen att jag får en dbt tid snabbt, tyvärr är väl köerna till sådanna saker rätt låååånga. ):

Anmäl
2012-08-20 14:36 #3 av: tearsandrain

jag har borderline, och bor på ett behandlingshem med dbt-behandling.

Har gått i den behandlingen i lite över ett år och det har hjälpt mig enormt mycket! Tänker på ett annat, mindre destruktivt sätt, kan hantera känslor annorlunda och mår i allmänhet bättre, även om jag inte är klar.

Men det är ändå en stor skillnad jämfört med att jag innan jag kom hit åkte in och ut på psyk, hade samtalskontakter och regelbundna, täta läkarsamtal på öppenvården.

Hoppas du får börja med dbt snart och att det hjälper dig!

Anmäl
2012-08-21 07:22 #4 av: [theoneandonly]

Tack för ditt svar Tearsandrain; Okej, men det är skönt och höra att det har funkat för dig. Jag hoppas på bästa resultat som går. Jag orkar inte ha ett sånthär liv längre.. uppochner, kaotiskt förhållande, dålig familjekontakt m.m. Allt känns som om det är mitt fel.

Jag orkar inte känna den ständiga tomheten inombords.

Anmäl
2013-11-06 16:18 #5 av: lurituri

Hej Theoneandonly!

Nu har det gått över ett år sen du skrev ditt inlägg. Hur har det gått för dig? Är lite nyfiken på behandling och mediciner eftersom jag har samma diagnos som du har. Jag är inte nöjd för egen del. Det där med mediciner t ex är inte lätt. Den medicin man vill ha och tycker funkar får man inte men de skriver gärna ut något preparat som de tycker att man ska. Sen hjälper det inte om man tycker att det är en jäkla skitmedicin med jobbiga biverkningar. Det är iallafall min erfarenhet. Må gärna bra men inte FÖR bra!! Märkligt, tycker jag.

Hoppas att du har haft bättre tur med vården. Det är nog krångligt att dras med Borderline-problemet - vården ska vara till för oss. Inte tvärtom!

Lurituri

Anmäl
2013-11-06 18:00 #6 av: Geru

#5 Att användaren har [] runt sitt namn betyder att den inte finns längre. Jag ville bara säga att hon genom en tråd (länk här) sa att hon gav upp och skulle... ja, avsluta sin existens.

Personligen hoppas jag att hon inte gjorde det, men hon finns inte kvar på ifokus längre i vilket fall...


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.