03. Allmän psykologi

Vad lider min pojkvän av?

2012-09-09 21:56 #0 av: mashed

Hejsan!

 

Jag skriver eftersom att jag är orolig över min partner. Han har haft många olika symptom och dom har blivit lite värre nu. Här är bara några av dem:

När han kände av det från början:

-Drömmer störda saker

-Hittar mönster

-Tänker störda saker

Saker som han känner av nu:

-Ser saker(personer, fordon etc. vad som helst) i periferin

-Hör saker(röster, trafik, stadsljud, skrik, men hör aldrig vad folk säger bara att pratar eller skriker)

-Oprovocerat arg

-Oprovocerat ledsen

-Oprovocerad ångest

-Kan komma på sig själv med att sitta och göra ingenting, tänka ingenting och sedan när han "vaknar upp" igen så kan det ha gått jättelång tid. Ibland över en timma. "Hjärndöd"..

 

Detta är alltså beskrivet med hans egna ord. Upp på det här har han väldiga sömnbesvär. Jag är rädd att kuratorer och psykologer inte kommer att ta honom seriöst, utan bara skriva ut lite lugnande år honom (han äter inga som helst mediciner nu). Men grejen är att inget av det här är saker jag märker av, utan bara saker han berättar för mig. I övrigt är han en helt vanlig kille.

 

Är det någon som känner igen dessa symptom?

 

Vänligen

Orolig flickvän

Anmäl
2012-09-09 23:28 #1 av: JohannaEkroth

Jag är absolut ingen expert, men någonting som jag tänkte direkt på är schizofreni http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Schizofreni/

Här är en bra sida, börja vid punkt 1 och läs nedåt i menyn. http://www.schizofreniskolan.se/default.aspx

 

Kom ihåg att du ska inte lite blint på vad som sägs över internet. Jag tror nog han kan ringa till psykiatrin och faktiskt bli tagen på allvar.

 

Hur känns det igen när du läser om schizofreni?

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-09-10 00:19 #2 av: rebz

Tycker att det låter som att han har någon slags psykos. Om man är orolig så bör man ju kontakta en psykolog som man kan få prata med och förklara sina symtom. Man ska inte vara orolig över att man inte ska tas seriöst. Bättre att försöka få hjälp än att låta bli.

Anmäl
2012-09-10 14:07 #3 av: Maria

Jättesvårt att gissa så här via en liten text men han behöver i alla fall hjälp verkar det som och det ska han göra snarast.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.