Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Fluoxetin Sandoz

2012-11-13 11:52 #0 av: juliino

Jag har nyligen fått ombytta mediciner. Och då fick jag Fluoxetin Sandoz 20 mg mot ångest. 2 på morgonen ska jag ta. Det första jag reagerade på var att den luktade jätte starkt av typ mint.

Nu har jag ätit den i några veckor och den är fruktansvärd att försöka svälja. Jag är inte alls någon känslig person utan för mig brukar allt gå ner men den här är fruktansvärd. Så fort den råkar nudda tungan är det som när man låter en alvedon ligga länge på tungan fast värre. Jag blir helt kräk färdig. Jag försöker ha mycket vatten i munnen men det hjälper inte.

Sen är den så stark så att hela magen blir sur. Och jag får halsbränna/surauppstötningar så fort jag äter/dricker något som är det minsta surt så som saft osv. Kan inte dricka nyponsoppa.

Ska prata med min läkare men det känns jobbigt då jag mått bättre sedan jag fått denna medicin.

Tänkte höra om någon annan haft samma problem?

Anmäl
2012-11-14 20:16 #1 av: Monsva

Tips, du kan kanske försöka ta den med något annat än vatten. Tex youghurt, en sked glass, kräm, mosad banan etc. Ta först tex kräm i munnen, sen tabletten och snabbt ner med alltsammans.Tungan ute

Anmäl
2012-11-15 16:16 #2 av: rolnor

Jag tar Zoloft, inga problem med stark lukt eller smak, men minst lika effektiv, prata med din läkare!

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2012-12-16 14:18 #3 av: PiganX

Äter också Fluoxetin Sandoz, och håller med om att den är hemsk att ta. Är verkligen synd eftersom den fått mig att må bättre, men den är vidrig att svälja så därför blir det ofta att jag skjuter upp eller glömmer att ta den. Jag brukar försöka att inte andas med munnen och svälja fort (med vatten), men ibland råkar den ju fastna kvar och då får jag verkligen hemska kväljningar.

Anmäl
2012-12-16 14:54 #4 av: juliino

#3 Skönt att höra att det inte bara är jag som haft/har problem med att ta den. Men självklart är det ju inte roligt att du har problem att ta den.

Jag har nu slutat ta den efter att jag var med om en andra överdos och ville sluta med alla mediciner förutom några som jag trivdes med helt.

Efter att ha ätit den så har jag fått problem med alla mediciner. Minnet av hur äcklig den Fluoxetinen var sitter i och gör det svårare att få ner den andra medicinen som är helt luktfri osv.

Jag som aldrig varit känslig tidigare.

Det hjälpte ju inte att ta den med något annat än vatten. Tabletterna är ju gannska stora och fastnar lätt i munnen osv.

Har blivit väldigt känslig mot dofter och smaker som påminner mig om denna medicinen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.