Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Rädsla att gå vidare i behandling.

2013-03-12 10:15 #0 av: [theoneandonly]


Jag hade ett möte på psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Falköping, men kunde inte komma då det var så tidigt på morgonen och jag bor en bit ifrån - väldigt komplicerat och stressigt (vilket jag inte pallar!)
Hursomhelst, jag skulle dit på möte p.g.a att få intervju ang. hur illa mitt självskadebeteende var. Eftersom jag skall börja på DBT någon gång i tiden.

Men kruxet är väl det att jag egentligen inte vill gå på DBT just i Falköping, utan hellre när det startar upp igen i Skövde (blir bara buss på 20 minuter + buss på 10 min upp till sjukhuset) Istället för den långa resan till Falköping.

Men jag vet inte hur jag ska säga, vem jag ska prata med.
Om jag ska ta upp det med min sjuksköterska på öppenvården där jag bor. Eller om jag skall prata med någon annan av de sjuksköterskor som finns på öppenvården i min komun. Grejen är väl den att jag inte gillar min nuvarande sjuksköterska.

Och vården i min komun suger, rent ut sagt. Vi har EN läkare tillgänglig till 4 komuner och hon jobbar bara 60% (Och hon tillhör inte ens min komun utan grannkomunen - svår att få tag i!). Känns så jävla ledsamt, att försöka hela tiden men få vänta alldeles för länge.. så allt blir sådär fel igen och man hamnar på slutenvården.

Anmäl
2013-03-21 09:19 #1 av: tearsandrain

Hur kan det bara finnas en enda läkare för fyra kommuner?! Låter helt galet verkligen!
Försök att tjata och stå på dig, det där med fritt vårdval borde väl göra så att du kan få gå i dbt någon annanstans? Eller hur fungerar det?
Jag har inte någon läkare i öppenvården, verkar som att det är akut brist på psykiatriker i hela landet.
Men att bara ha en enda? Hur många patienter handlar det om på ett ungefär? Alltså, hur många invånare?

Anmäl
2013-03-23 20:14 #2 av: [theoneandonly]

Ja, dessutom jobbar hon bara 60%. Eftersom hon är rätt gammal.
Sedan vet jag inte på ett ungefär hur många det är som går inom öppenpsyk. Noll koll på det. Kan inte ens sätta ett ungefär, men kan tänka mig att det är rätt många efter hur dagens samhälle ser ut.

Fick dock ett akut läkarmöte genom att jag var på öppenvården på måndagen och fick läkarmötet på fredagen. Hon pratade om inläggning, men jag känner att det är inget bra alternativ för mig. För jag får ingen hjälp när jag lägger inlagd på psyk. Istället fick jag min skit ångest medicin utskriven... som inte funkar, vilken lycka. Sedan tog dem på öppenvården 75/100 tabletter så jag fick bara ha 25 stycken hemma. Sjukt löjligt.. Men kan tänka mig att det var p.g.a läkarmötet på fredagen där som dom bestämde att beslagta de tabletterna..

Jag vet inte hur det går till ang. DBT:n men ska dit på möte när dom skickar nästa tid. Då går man väl igenom typ vad det handlar om och hur det funkar på behandlingen osv. Men för det är det ju inte säkert att jag börjar direkt med den. Men måste se med dem om det finns möjlighet att flytta till skövdes DBT behandling. (Om den hunnit starta upp än d.v.s)

Anmäl
2013-03-24 05:25 #3 av: vallhund

#1 Huruvida det är brist eller inte beror ju på antal tjänster/timmar o om de är vakanta eller inte.

Sen kan man naturligtvis ha åsikter om antalet tjänster per innevånare.

Eftersom läkarutbildningen är väldigt lång + några års specialistutbildning så hinner de flesta bilda familj innan de är helt flygfärdiga o det missgynnar alla orter utanför de större lärosätena.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-03-28 18:00 #4 av: CosmicRays

Inflikar bara; väntar också på att DBTn ska starta upp i Skövde igen. Hann bara gå 2 mån. Rekommenderar det verkligen dock, den lilla tid jag gick fick jag ett helt nytt synsätt på mig själv/min omgivning/mina känslor/relationer osv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.