Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
02. Allmän psykiatri

1 månad. *trigger*

2013-06-29 00:09 #0 av: Svion

Igår var 1 månad sedan [theoneandonly] senast var aktiv i forumet, då med bland annat ett tungt besked om att inte längre orka leva. Vem vet om hon verkligen gjorde något efter att ha raderat kontot - Det spelar inte så stor roll i ovisshetens namn. 

Det är väldigt tråkigt när detta händer, inte minst för att säkerligen många av oss kan relatera till förnimmelsen att inte orka kämpa sig genom en evig kamp av smärta och lidande. Oavsett vad det handlar om - må det vara borderline, återkommande ångestattacker eller en livssituation som sänker varje knyst av hopp inför framtiden. 

Utan att säga för mycket inom ämnet som tyvärr är lätt att trigga igång känslor hos de som varit där vill jag ändå ägna en tråd åt detta. Vad tycker ni medlemmar om bilden på självmord och hur samhället bemöter den här typen av problem hos våra medmänniskor? 

Har ni hittat någon teori om vad som ligger till grund för att dessa känslor blir så starkt övertygande att vara rätt och har ni några "knep" att dela med er till resten av forumet för att kanske själva lätta på era hjärtan när tunnelseendet drar igång eller har ni lyckats avvärja en nära anhörig från att göra något förhastat? Vad anser ni vara självklara faktorer att ta hänsyn till? 

Anmäl
2013-06-29 03:52 #1 av: vallhund

Här finns hjälp att få:

https://sjalvmordsupplysningen.se/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.