Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
12. Personlighetsstörningar

Känner mig feldiagnostiserad..

2013-10-10 16:06 #0 av: indaa

När jag var ca 17 fick jag en diagnos skriven på papper av BUP.
På nåt sätt har jag känt mig så feldiagnostiserad sen dess, diagnosen känns inte jag och jag känner inte igen mig i det jag läser alls. :( Jag kanske var mer på det sättet när jag var 17.
Idag är jag 21 och jag känner mig helt annorlunda.

Kan en diagnos plötsligt försvinna? Eller ändras?

Eller kan dom ha satt fel diagnos? Vet inte om dom vill göra det, men nu går jag på vuxenpsyk istället för BUP så jag antar att jag får fråga om dom kan göra om alla tester på mig? Det är så sjukt långa väntetider bara......
Har någon vart med om detta?

(Hoppas att psykologi är rätt ämne)

Anmäl
2013-10-10 23:52 #1 av: The Zombie

Får man lov å veta vad för slags diagnos de satte?

Hur är dina symptom?

Om du känner att det inte är rätt be om ännu en chans att få se om den diagnosen stämmer eller om det är mer passande med någon annan diagnos..

Anmäl
2013-10-11 08:25 #2 av: lurituri

Håller med The Zombie. Du ska självklart inte gå genom livet med fel diagnos. Jag tror absolut den kan vara en annan eller dubbel eller trippel. Det kanske är som ett kålhuvud - när du tar bort ett blad kommer ett annat fram. Be om ytterligare en undersökning - så att du känner dig lugn.

Lurituri

Anmäl
2013-10-11 14:30 #3 av: Svion

#0 Diagnoser är inte likställt med att de är livslånga. Att du hade ett visst mönster i ditt mående när du var 17 betyder inte alls att det är dömt att sitta kvar i all evinnerlighet. Det finns fåtal diagnoser som enligt moderna metoder brukar anses vara omöjliga att behandla eller slippa, men att det är ett genomgående mönster som kommer följa dig oavsett du vill det eller inte är en väldigt stor myt med majoriteten av psykiska diagnoser. Väldigt beroende på vad det är för diagnos kan man stämpla det som något beständigt eller inte.

Detta betyder i sin tur att läkarna inte alls behöver ha satt fel diagnos på dig. Jag blev diagnosticerad under en period när jag hade mycket problem, men i dagens läge skulle ingen läkare kunna se mycket av de kriterier som möttes då. Du kan mycket väl söka svar om samma symptombild skulle vara aktuellt på dig idag, men huruvida du skulle ha fått fel diagnos för 4 år sedan är egentligen inte relevant såvida inte det handlar om grova felmedicineringar eller behandlingar som lett till mycket problem. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.