2014-05-23 10:57 #0 av: [Oniq]

Jag har samtalat med en kvinna som sökt hjälp i jätte många år för sig och sin son. Hon har försökt samarbeta med socialtjänsten ge dem tips och råd om vad som kan och är bra för dem och speciellt hennes son. Tyvärr så har de inte lyssnat och tagit emot råden trots att det finns underlag som utredningar hos psykologer som stämmer med hennes och barnens önskningar. De begär utredning efter utredning som kostar samhället mycket mycket mer än deras små fodringar och dessutom så hade kriminalvård, kommun och landsting kopplats in för att de inte ville ge henne gehör. Så tragiskt för nu har de blivit en enorm belastning för samhället och utredarna slutar och begär tjänstledigt och förflyttningar för att de ska inte få rätt. Hon har överklagat och begärt granskning av hur alla handläggningar gått och går till och under tiden envisas de med att inte ge henne rätt utan de ska bara slås ned och illa de far mer och mer. 

En av utredarna som ska slutar i nästa vecka sa att hon var en varm och godhjärtat kvinna med enorm civilkurage och när man är så så brukar man få och ha det svårt??? Har ni hört?? Hur normalt är det? vad är det för människor och mentalitet i samhället som behandlar folk?

Hon oroade sig för hur kvinnan skulle klara sig med alla motgångar och odds emot sig? Samtal stöd av allmänheten eller annat har de inte. Kvinnan är rädd för myndigheter och deras maktmissbruk och tycker inte om att ha så många av deras sort runt omkring sig för att inte få det jävligare och svårare än hon har det nu. 

Så hemskt samhället kan vara mot människor i stor nöd.

Storgråter