03. Allmän psykologi

Presentera egen "diagnos" inför psykologen?

2014-06-21 19:19 #0 av: Elin1981

Jag har gått hos en psykolog en tid och har läst en del kring de problem jag har och har kommit fram till att jag har ett flertal karaktärsdrag som beskrivs inom en viss diagnos eller snarare anknytningsmönster.

Jag undrar nu om jag ska lägga fram detta för psykologen då det är så väldigt slående att det är vissa saker jag "lider av"? Det är inte bara nåt jag hittat på för att försöka sätta nån slags diagnos på mig själv.

Att jag säger att jag har hittat detta och detta och ser hur psykologen svarar på det? Är det en bra idé att göra så?

Anmäl
2014-06-21 19:28 #1 av: Saffran0Spice

Det kan man göra - jag gjorde detta med min psykolog.
Jag berättade att jag läst lite om vissa diagnoser och kände att vissa stämde in så himla väl. Så jag bad dem testa mig för dem, och med min historik hos dem så gick de med på att testa.

Det visade sig att jag faktiskt hade några av de vi testade.
Fråga kan man alltid göra =)

Anmäl
2014-06-21 19:29 #2 av: Allt oviktigt

Det är bara att säga som du har skrivit här. Att du har läst om dina problem och tycker att det stämmer in på någon diagnos. Du kanske också ska ta upp att du vill göra en utredning för att slå fast om det du tror är korrekt eller inte

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.