Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
15. Stress/Tvångstankar

Lätt att må dåligt

2014-08-11 18:30 #0 av: AnonymBert

Jag har så otroligt lätt att bli deprimerad, kan gå på en dag. Känner mig så jävla onödvändig. Min enda kompis bryr sig inte så mycket om att vara med mig eller att prata med mig. utan det är alltid jag som pratar med henne eller ber henne vara med mig. Mina föräldrar mådde bättre när jag inte bodde hemma (bodde på behandlingshem). Mina husdjur är väl det ända som håller mig från att ta livet av mig, men jag får såna jävla tvångstankar att köpa fler jämt och ständigt. För jag vill känna mig användbar. Och när jag inte får, så blir jag jätte deprimerad.

Anmäl
2014-08-11 18:51 #1 av: Sjöstjärna

Ta fasta på ditt behov av att känna dig behövd och att du gör nytta, men rikta det mot någon annan istället för fler hudjur. Du skulle t ex kunna fundera ut sätt att hjälpa dina föräldrar och underlätta för dem eller att göra deras dagar lite trevligare och mer positiva. Jag garanterar att det kommer få effekt på dig själv också när du märker hur uppskattat det blir. Eller så kan du gå till ett äldreboende och fråga personalen om du får komma och prata med del gamla eller kanske spela kort, lägga pussel eller något annat. Även där kommer du att få mångdubbelt tillbaks när du känner deras uppskattning. Eller det kanske finns någon äldre person som bor i ditt område som sitter ensam hela dagarna och skulle uppskatta sällskap eller som går dåligt och gärna vill ha någon att hålla om armen till och från affären osv osv. Att göra något för någon annan och känna sig uppskattad och behövd är bästa medicinen mot depression och känslor av meningslöshet. Du kan säkert komma på fler idéer själv. Lycka till!

Anmäl
2014-08-11 18:57 #2 av: AnonymBert

#1 Har haft en ganska dålig uppväx vilket har fått mig att inte gillar människor särskilt mycket, utan hälre väljer djur en människor. Och jag tycker inte om att kliva ut och söka andras kontakt.

Anmäl
2014-08-11 22:41 #3 av: Sjöstjärna

Hur tänker du då att du ska få möjlighet att känna dig behövd? Du tror inte att det är precis det du skulle behöva för att må bättre, att våga ta steget ut ur din bubbla och fokusera på andra istället?

Anmäl
2014-08-12 01:27 #4 av: AnonymBert

#3

Har testat det men det fick mig bara att må sämre. Vet inte vad det är för fel på mig, men jag tycker helst  om att vara själv.

Anmäl
2014-08-12 22:37 #5 av: [AnimeV4]

Du är väldigt lik mig på de här punkterna.. Feel free to send me a message!


Anmäl
2014-08-13 10:15 #6 av: [Eleya]

Jag känner med dig, jag hade också en sådan period i livet.
Var stark och om du känner att du orkar så gör upp en plan där du kontaktar olika föreningar och ber att volentära. Du älskar djur och förmodligen trivs du bättre med dem än människor, kontakta djurhem och be att få volentära och visa ditt värde. Så fort du gör något för andra, så lite som att gosa med en livrädd hemlös katt, kommer du att växa som persom och känna dig viktig igen.
Lycka till 💐

Medarbetare till Änglar.iFokus. Du är skapad av rent ljus och fullkomlig kärlek, det är din själ!
Anmäl
2014-08-13 21:39 #7 av: AnonymBert

Brukade volontär arbeta utomlands men nu har mina föräldrar gett upp på mig, och har knappt några pengar själv. Har tagit kontakt med några katthem men är för ung för att försäkringen ska täcka mig om det skulle hända något. Och på hundstallet behöver man vara 18.

Anmäl
2014-08-14 09:47 #8 av: Sjöstjärna

Om hjälpa djur verkligen är vad du vill göra så finns det massor du kan göra på egen hand. Så här efter sommaren så brukar Sverige svämma över av övergivna katter som ingen bryr sig om. Du skulle kunna göra det till din uppgift att söka upp och hjälpa de katterna, att ordna någon insamling så du kan köpa mat och utfodra dem och att sätta upp lappa och försöka hitta nya hem till dem. Hur du vill gå till väga bestämmer du helt själv utifrån vad som känns bäst för dig och vilka behov katterna har. Katterna bryr sig inte om hur gammal du är de är bara glada för att någon bryr sig och vill hjälpa dem.

Anmäl
2014-08-14 11:31 #9 av: [Eleya]

Dina föräldrar ger aldrig upp om dig, de väntar bara på tecken från dig på vad du vill göra för att sedan kunna hjälpa dig och stödja dig.
Om jag ändå har fel, för det finns alla möjliga sorters föräldrar är det helt upp till dig att ta ansvar för ditt liv är välbefinnande. Och detta är jäääääääättesvårt, jag var 14 när jag insåg att mammas hjälp inte räcker till och att hon har egna stora peoblem.

Och att volentära utomlands är lite overkill, det behövs massor av hjälp på hemmaplan. Sjöstjärna hade jättebra förslag! Med lite fantasi kan du sätta igång något stort som hjälper många inkl dig själv.

Och dra dig inte från att be om hjälp, ju fler du engagerar desto lättare blir uppgiften och ju större gemenskap. 😆

Medarbetare till Änglar.iFokus. Du är skapad av rent ljus och fullkomlig kärlek, det är din själ!
Anmäl
2014-08-15 16:14 #10 av: AnonymBert

#8

Försökte mig på det förut, gick runt i timmar och letade efter katter. Men jag har ingen aning vart det finns som mest hemlösa katter, eller vilka som har hem eller inte. Hittade en katt som gick runt vårat hus rätt mycket, alltid jätte törstig och hungrig. Massor av tovor hade hon också. Men det visade sig bara vara en katt som kommit bort, ägaren hittades direkt.

Anmäl
2014-08-15 17:41 #11 av: Sjöstjärna

Att hjälpa hemlösa katter är inte en engångsgrej som man gör några timmar utan det är något man behöver ägna flera timmar daligen åt, om och om igen, vecka efter vecka. Det handlar nog mest om vilja och engagemang, det krävs helt enkelt en del arbete under en längre tid.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.