01. Akuta situationer

Vanligt att deprimmerad blir inlagda slutenvården?

2014-08-11 20:04 #0 av: PttCherie

Jag är en 22 årig som har varit inlagt 2 gånger förra året. Första gången var jag inlagd under 2 veckor och den andra gången var jag inlagd under 1 månad (frivillig). Jag förstår att det är inte "vem som helst" som blir inlagd, men jag har nog inte förståt hur "illa" jag ligger till i min "depression"?.  Funderar Måste också påpeka att det var bara för någon månad sedan där jag insåg att är deprimmerad?! Jag har varit 100% sjuskriven över 1 och halvt år nu..  så det är väl konstigt att jag har veta att jag är deprimmerad, men liksom inte uppfattat det? Galen Jag har psykolog, överläkare, boedenstöd, dietist, arbetsterapeut, friskvård och även ungavuxagrupp som jag aldrig går till.

Är det vanligt att man blir inlagd på slutenvården när man är deprimmerad?

 Hur länge bruka man vara inlagd och hur "sjuk" måste man vara?

Är det vanligt att man ha alla dessa vardarliga hjälp som jag nämde att jag har? Funderar

: Jag har ADHD, dyslexi, depression som diagnoser,vet ej om jag har andra.. men så farligt är det väl inte? och så sjuk är väl inte jag?

Anmäl
2014-08-12 20:50 #1 av: Allt oviktigt

Förstår inte direkt dina frågor. Är man tillräckligt psykiskt sjuk så hamnar man på slutenvården oavsett diagnos. Hur länge man är inlagd är inte heller något som det går att svara på. Det beror givetvis på hur sjuk man är men runt 2v för depression var det vanligaste på psykena jag varit inlagd på. 
Vilken hjälp man får beror givetvis på hur stort hjälpbehov man har och vad det finns för hjälp att tillgå.

Anmäl
2014-08-12 21:20 #2 av: PttCherie

Tack för svaret :) Så det verkar vara vanlig att man blir inlagd på psyk?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.