Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
12. Personlighetsstörningar

Är jag antisocial?

2014-09-16 23:46 #0 av: sugarland

Har väldigt svårt att förstå mig på mig själv så jag tänkte bolla lite tankar här.

Jag har för det första varit deprimerad fram och tillbaka i hela mitt liv (troligtvis bipolär typ 2/3 enligt läkare).
Men jag har på sistone börjat fundera på om jag är antisocial eller något? Det låter så himla hemskt när jag läser om det så jag blir rädd.

Jag har inte lämnat huset på ca 4 månader, har gått ut på lite promenader ensam. Jag har inte träffat någon annan än min familj på månader, jag pratar lite med kompisar på nätet men jag orkar inte investera i deras liv och jag orkar inte prata med dom i mer än ett litet tag för jag tycker dom blir jobbiga.. Jag har aldrig orkat hålla en relation längre än ca 1 år och jag har inga problem med att inte prata med någon på flera veckor. Jag trivs bäst i mitt eget sällskap.. (mina djur såklart).
Men jag är absolut inte respektlös mot folk, jag har inte brist på empati alls och jag kan självklart tycka om människor.. Men samtidigt hatar jag dom lite innerst inne. Är det någon som är likadan? Jag orkar verkligen inte umgås med människor..

Anmäl
2014-09-16 23:52 #1 av: *~HamsterHamster~*

Du påminner mig fruktansvär mycket om en av mina vänner, Hon vill aldrig träffas pratar inte mycket är för det mesta ensam, gillar att vara ensam och är bara med familj och hennes marsvin.

Anmäl
2014-09-17 00:10 #2 av: Vale

Jag är precis exakt lika dan som du (som du beskriver här) sugarland!
Tycker jättemycket om människor, är väldigt kärleksam (även om det ksnake inte är ett ord) och trivs i vissas sällskap, men helst vill jag bara vara med min själv och mina egna tankar och har knappt kontakt med någon av mina vänner längre..

Anmäl
2014-09-17 09:14 #3 av: Ebolaa

Måste bara säga en sak; om man läser igenom symtomen för antisocial personlighetsstörning och känner igen sig i dem så är det en liten risk att du har det. En person med antisocial personlighetsstörning skulle aldrig identifiera sig med de symtomen och skulle aldrig erkänna dem för sig själv, de har alltså ingen sjukdomsinsikt.

En annan sak; jag lider också av depression, en medelsvår sådan. Det gör att man helt enkelt inte tycker att saker är kul, människor stör man sig bara på, man får tankar som att folk är dumma i huvudet och man orkar helt enkelt bara inte.. Socialt liv kräver faktiskt energi, har man ingen energi så ska man fokusera på det som man tycker att fungerar, som du beskriver dina djur och då..

Det är ingenting konstigt att du inte vill och orkar, men det kan vara bra för de personer man faktiskt tycker om och de man vet att man kommer vilja ha i sin tillvaro framöver att berätta om hur man känner. Att det inte har någonting med dem att göra, men att faktum kvarstår att man helt enkelt inte orkar och då blir man inte den personen man egentligen är i deras tillvaro.

Så det kan vara bra att du berättar för dem personer du bryr dig om att du inte är dig själv, men att du återkommer igen när "saker och ting blir bättre", att du inte kan finnas där för dem på det sätt du vill, att du kanske har dåligt samvete över det men att det är inget som dina nära och kära ska ta illa vid sig med. Det är inte lätt att ha en depression och tycka att allting suger, men så är det bara och man måste göra det bästa av saken..

Ciao ;)

Anmäl
2015-01-08 20:44 #4 av: Ifeelyou

Hej, sökte helt random på google och fann ditt inlägg.

Känner också igen mig och har en fråga till dig och de som också identifierar sig med asociala tendenser.

Majoriteten av era sociala interaktioner, är ni introverta? Har ni varit det under hela livet, eller har det kommit på senare dagar?

Vill iallafall dela med mig av en länk, som skulle få, inte bara de som är intro, utan även få de som är extro att förstå.

http://newsner.com/2014/11/jag-har-skamts-att-jag-ar-blyg-men-nar-jag-ser-det-har-inser-jag-att-vi-ar-lika-fantastiska-som-utatriktade-personer/

Anmäl
2015-03-07 23:24 #5 av: [Diddit]

antisocial personlighetsstörning är psykopater, du menar nog social forbi, vilket är en helt annan skillnad.

Du kan vara ensamvarg, det beror helt och hållet på hur du reagerar i folkmassor. Ville du ha svar på om du är psykopat eller ej så bör du nog förklara ditt beteende lite mera, enligt mig så är du en helt vanlig människa som har blivit sviken av folk och hellre lämnat kontakten än att bry dig om dem.

Rätta mig om jag har fel, har själv social forbi.

Anmäl
2015-03-08 12:49 #6 av: Geru

#5 Nej, alla med antisocial personlighetsstörning är inte psykopater.

Anmäl
2015-03-08 13:06 #7 av: Ebolaa

#6 Är det så? Har alltid uppfattat att psykopati eller psykopat är det begreppet man använder i "daglig mun" för antisocial personlighetsstörning...

Anmäl
2015-03-08 14:56 #8 av: [Diddit]

anti social personlighetsstörning är en '' diagnos '' som sätts på psykopater.

Jo, men de flesta har lärt sig att forma sig till samhället.

Anmäl
2015-03-08 16:59 #9 av: Geru

#7 Om man säger så här, alla psykopater har antisocial personlighetsstörning, men inte alla med antisocial personlighetsstörning är psykopater. Dom dragen som representerar psykopati finns i en specifik del av diagnosen, men du behöver inte ha dom för att ha antisocial personlighetsstörning.

#8 Japp. Men som jag sa till #7 så betyder inte det att alla med antisocial personlighetsstörning är psykopater.

Anmäl
2015-03-13 02:24 #10 av: Svion

Att föredra sitt eget sällskap före annat är oftast besjälat med schizoida drag och hade det rört sig om antisocial natur så hade det visat sig i framtoningen av inlägget, vilket det inte gör.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.