Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Fluoxetin!?

2014-10-15 21:49 #0 av: happystampe1


Hej!

Jag är 15 år och har under två år nu haft panikångest. Eftersom att det påverkar min skolgång väldigt mycket så har jag nu uppsökt hjälp hos en kurator som erbjöd mig gruppterapi men eftersom att det är just grupper och sociala situationer som är jobbigast för mig så kunde jag inte fortsätta att gå på gruppterapin. jag har nu under 4 månader gått på enskilda samtal och blev för några veckor sedan skickad till en barnläkare som skrev ut Fluoxetin orifarm till mig. Jag har nu ätit tabletterna i två veckor.

Jag är fruktansvärt mörkrädd och förra veckan vaknade min mamma mitt i natten av att jag gick igenom hela lägenheten i mörkret och ut på uteplatsen. Där satt jag på en bänk och var väldigt otrevlig när hon bad mig att komma in. På morgonen hade jag bara ett svagt minne av att hon hade pratat med mig men inget annat.

Sedan har det varit lugnt tills i natt. I morse när min mamma väckte mig så stod det "ledsen" med stora bokstäver i min panna skrivet med bläckpenna. Och när jag gick upp märkte jag att det stod massor av fula ord skrivna på min kropp också. Jag har fortfarande inget minne av att jag över huvud taget varit uppe ur sängen under natten. På golvet låg även en del av mina Atarax så tydligen så hade jag varit uppe och ätit av dom också.

Jag tycker att det är oerhört läskigt att jag inte kommer ihåg vad jag gör på natten och det känns inte alls som mig att göra något sådant. Jag är rädd för vad jag skulle kunna göra på natten också.

Borde jag avsluta medicineringen? Finns det någon här som varit med om något liknande? Vad finns det för andra alternativ?

Anmäl
2014-10-15 21:52 #1 av: Hera

Kontakta läkaren och prata om detta.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-10-16 08:57 #2 av: Maria

Håller med Hera. Kontakta din läkare omgående och berätta precis allt du skrivit här.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.