Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Att bli diagnostiserad...

2014-11-01 12:18 #0 av: Juicepaket

Jag pratar med en psykolog en gång varannan vecka ungefär, angående bl.a. ångest jag har. Jag tycker dock inte att dessa samtal hjälpt speciellt mycket, hon säger att det bästa tipset hon har är mindfullness-övningar vilket jag ogillar eftersom det inte har hjälp mig och detta vet min psykolog men fortsätter ändå att påpeka dessa övningar. Och ja det kan säkert vara till stort hjälp för många men som sagt har det inte fungerat för mig. 
   Jag har också andra "problem" som depressionkänslor och självskadebeteende, vilket jag inte vågat berätta om (skrev om det i ett annat inlägg men har fortfarande inte vågat säga något).
   Eftersom detta är en psykolog kan hon göra en utredning/sätta diagnos (?) men det känns inte som att hon tagit det riktigt på allvar och för min egen skull skulle det kännas skönt att göra en utredning om ångest/depression (finns det utredningar för ångest??) för att isf. kunna få en bättre behandling mot det. Min fråga är alltså; Kan jag be min psykolog (från UMO) att  göra en utredning eller görs det på t.ex. psyk? Och är det min psykolog som isf skickar mig vidare för en utredning? Kan jag själv säga att jag vill ha en utredning eller är det hon som bestämmer om jag behöver det eller ej?

Tacksam för svar!

Anmäl
2014-11-02 11:34 #1 av: Juicepaket

Ingen som kan svara?

Anmäl
2014-11-02 12:45 #2 av: Lia

Är det verkligen en psykolog du har på UMO, eller är det en kurator? För är det en psykolog borde hon kunna ställa en del diagnoser.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2014-11-02 14:10 #3 av: Juicepaket

#2
Ja det är en psykolog. Pratade tidigare med en kurator men bytte till en psykolog eftersom de samtalen inte hjälpte mig.

Anmäl
2014-11-02 16:53 #4 av: MalinVirvelvind

Angående mindfulness: precis som med mycket annat passar det inte alla. Men det kan hjälpa! Dock så måste man ha tålamod, man kan behöva testa många gånger och olika varianter.

Din psykolog kan göra en utredning. Berätta om dina tankar och känslor och säg att du vill ha en utredning bara. Glad Jag tror inte det ska finnas någon anledning att hänvisa dig vidare när du redan har en psykolog...

(Googlade UMO nyss , ungdomsmottagning på nätet? Hmm, vet inte hur det blir, men prata med din psykolog! Om du känner att du inte blir tagen på allvar kan du ju ta prova ta kontakt med en läkare på din vårdcentral så kan de hänvisa/skicka remiss till rätt person.)

Anmäl
2014-11-02 18:52 #5 av: Juicepaket

#4
UMO är en fysisk ungdomsmottagning ;)

Det kanske låter töntigt men jag har svårt att "be om" en utredning. Jag vet liksom inte hur jag ska fråga/säga, men jag ska dit imorgon och jag vill verkligen ha bättre hjälp så jag ska försöka be om det. Depression finns i släkten så jag kanske kan inleda med det...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.