Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
03. Allmän psykologi

Min kärlek har PTSD… hjälp

2014-12-09 00:11 #0 av: carro25

Kort efter att jag och min kärlek träffats så var han med om ett tragiskt självmordsrelaterat trauma, vilket gjort att han mår otroligt dåligt. Efter mkt om och men och fast vi ingen av oss ville, la vi vår relation på is tills vidare, då han insåg att han inte kan gå in i något nu pga hur han mår och att han måste kunna ge helhjärtat innan vi kan fortsätta. Han säger att han är avtrubbad, att han inte känner nåt för något… Jag vet att han kände starkt för mig från början då det var något han berättade, men jag är orolig att han aldrig ska kunna känna något för mig igen? Hur lång tid tar det innan man normaliseras efter PTSD? 

Vad kan jag göra? vi ses ju inte längre, men jag hör av mig då och då och försöker visa kärlek och omtanke på det sätt jag kan, med mina ord, och han svarar och säger att det gör honom glad, att det värmer, att han bryr sig om mig också osv.

Alla som har erfarenheter av PTSD eller har levt nära nån med det, får gärna dela med er….

Anmäl
2014-12-09 00:21 #1 av: Inkanyezi

Jag känner ju flera med sådan bakgrund, men jag känner ingen som det har gått över för, eller "normaliserats". Däremot kan de leva med det, och det formar på något sätt deras fortsatta liv. Jag har också själv gått igenomen period av posttraumatisk stress som tog ungefär tjugo år att komma över tillräckligt mycket för att kunna ta vara på livet igen och vara en tillgång för andra. Det är tufft. Och ibland kommer det tillbaka, och då känner jag att jag vill vara i fred och sköta mig själv. Jag vill inte lasta på dem jag tycker allra mest om det som är jobbigt för mig. Jag vet att det värsta går över, och att det mest handlar om att det måste få ta tid, läka i sin egen takt.

Så erfarenhetsmässigt tror jag faktiskt att man har det med sig resten av livet, men att man i bästa fall kan hantera det så att det inte går ut alltför mycket över framtida relationer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.