Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
09. Depression/Ångest

sluta äta

2014-12-16 16:55 #0 av: GiraffTunga

Jag ska inte äta så mycket. Kanske bara 1 gång lunch och dricka ska jag göra men ska inte äta mer. Jag vill inte äta mer.. Min mamma kommer märka det direkt för jag äter hela tiden och det kommer vara svårt med hungern men jag bryr mig inte.. orkar inte längre. Allt jag gör nu (skärandet, gråtandet osv ) fick mig o tappa matlusten. Jag börjar imon. Jag har bara en fråga.. är jag sjuk eller kan man ens vara sjuk? Detta är väl inte allvarligt? Jag blev deprimerad av skolan, mobbad i 4-6, stress, får inte bra betyg, livet.. mina sår börjar kliar och det e förjävligt

Anmäl
2014-12-16 17:00 #1 av: fruktgumman

Jag tycker att du genast ska söka hjälp inom vården. Att sluta äta och att skära sig kommer inte lösa dina problem utan göra dem värre.

Har du någon du kan prata med? Förälder, syskon, skolsköterskan, kompis?

Anmäl
2014-12-16 17:24 #2 av: GiraffTunga

Nej..

Anmäl
2014-12-16 17:31 #3 av: fruktgumman

Ring BRIS så kan de hjälpa dig vidare vart du kan vända dig, tel: 116111

Anmäl
2014-12-16 17:32 #4 av: GiraffTunga

Hur ska jag söka hjälp? Är bara 13 och blir ganska förvirrad så jag kan börja svettas ibland och min mamma vet ingenting. Hon jag vet jag biter av min hud och äter det och jag sa att vi ska kontakta kanske bup eller psyket men hon säger nej dom låser in dig då?
Asså jag märker att det blir värre jag är deprimerad och äter min hud o kan inte kontrollera det föe har gjort det sen jag var 10 och haft självmordstankar sen 9 år och jag brukade googla hur man kan dö utan smärta för jag vill inte ha smärta.. har även tagit massa ipren o alvedon o ätit de för vill dö. Jag tror att det är värre nu o är sjuk, men det finns mer människor som e sjuka men på vilket sätt är man sjuk

Anmäl
2014-12-16 18:06 #5 av: Endezeichen

Enligt min åsikt bör du få komma någonstans och prata med någon. T,ex BUP. Ta kontakt med skolsköterska eller skolkurator och berätta hur du mår och visa ev. upp dina självskadesår så kommer du slussas vidare, och även förhoppningsvis få hjälp på hemmaplan om det går. Det är inte bra att gå runt och må dåligt i längden. Kortare episoder är normalt men inte på så vis att det går över till självskadebeteende eller varar länge.
Att en person inte äter kan bero på fysiskt eller psykisk ohälsa men det kan också leda till ätstörningar, vilket blir jobbigt att bli av med om man sjunker in för djupt.
Ät när du är hungrig i den mån det går utan att missa flera mål om dagen.

Anmäl
2014-12-16 18:25 #6 av: [Yllhilda]

#4 Låser in dig?  Nej, det tror jag verkligen inte. Dig skulle dem nog ge terapi, någon att prata med och kanske antidepressiva tabletter. Jag känner en som skär sig, och hon låg bara inne en gång, och det var för att hon själv sa att hon ville det.

Du förtjänar att få den hjälp du behöver. Hjärta

Det är verkligen tråkigt att din mamma inte förstår, men så är det ibland och då får man vara den klokare av de två. Du kan gå till BUP eller ringa bris helt utan din mamma. Ingen kan tvinga dig att gå kvar eller stanna, allt är frivilligt. Glad

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-12-16 18:45 #7 av: Ebolaa

Alltså, det din mamma pratar om är förmodligen lagen, eller insatsen, LVU (Lagen om särskilda bestämmelser för vård av unga). Om någon skulle göra en orosanmälan på dig till exempel,så skulle de vilja prata med dig och din familj, de de skulle också komma på hembesök till er för att kolla hur ni har det. 

Om det skulle vara någon uppenbar fara för din hälsa eller utveckling av någon orsak skulle socialtjänsten vilja "gripa in" oavsett vad dina föräldrar tycker, men då handlar det om grava brister eller att du verkligen utsätter dig själv för fara.

De skulle förstås först vilja prova någon "vanlig" form av behandling åt dig om det är så att du kan tänka dig att börja någon form av behandling, men om det inte hjälper eller om saker och ting förvärras så gör de en ny bedömning tillsammans med dig om vad som inte fungerade för att ta en annan väg eller någon form av ytterligare stöd, och så vidare...

Jag kan även tänka mig att det finns en hel del hjälp för tjejer med liknande problem som dig. Du är verkligen inte ensam om din "symtom", även om alla förstås är unika.

Att de skulle "låsa in" dig är inte troligt...  Är din mamma kanske rädd för att visa upp sin vardag? De flesta föräldrar tycker nog att det skulle vara obekvämt med ett hembesök från socialtjänsten, men dom gör det för ditt bästa. I lagen ska de också alltid ha ditt bästa, eller dina villkor, främst. 

Det vore nog bara bra att du vände dig till skolkuratorn eller "barn- och ungdomspsykiatrin till att börja med, där får du ngo tillräckligt med stöd till att börja med. de är jätteduktiga, för det mesta :P 

Hoppas saker och ting blir bättre snart, ciiao !

Anmäl
2014-12-16 18:55 #8 av: GiraffTunga

Tack för era svar jag är super tacksam men jag vill inte att dom kommer hem till mig eller sånt vad gör tabletterna mot mig om jag tar dom? Kostar det? Min mamma och alla mina vänner har varnat att om man pratar med kuraton så kontaktar dom socialen direkt o undrar om jag har det dåligt hemma och dom har frågat mig de innan...

Anmäl
2014-12-16 19:26 #9 av: [Yllhilda]

#8 Jag förstår att det känns läskigt om socialen skulle komma hem till dig. Enligt min egen erfarenhet så gör dem ungefär såhär: Kuratorn kontaktar soc. Soc skickar någon som pratar med dig och sen din mamma. Efter det kommer dem bestämma vad som är bäst för dig. Dem pratar mer med dig, sen din mamma igen, och sen kan det hända att du får börja prata med en psykolog, och sen får du fortsätta med det ett tag. 

Även om din mamma är en ganska bra mamma så kommer dem prata med henne och ställa frågor. Föräldrar brukar inte gilla det eftersom de flesta tror att man inte är en bra förälder om barnen mår dåligt, men det behöver man absolut inte vara. Dessutom skulle soc behöva prata med din mamma för att förklara att du inte mår bra och varför, samt vad dem kan göra för att hjälpa dig. 

Tabletterna är ofta ångestdämpande och gör så att du inte känner dig lika ledsen på dagarna och kan i vissa fall göra en lite trött eller kanske lös i magen, det beror på vilka det är. Men det är sällan något man brukar äta länge. Poängen är ju att dem ska hjälpa en må bättre av sig själv sen. Glad Jag tror inte dem kostar något för dig eftersom du är under 18.

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-12-16 22:37 #10 av: GiraffTunga

Mamma råkade se mina sår så jag berättade sen så sa hon att hon inte tänker kontakta BUP för dom låser in mig.. så hon la sig i sängen och grät så jag grät med o klappade o masserade henne o kramade. Sen la jag mig så hon kramade mig så vi gick ut o pratade jag berättade om allt o hon misstänkte att nått var fel i 4an och nu vet hon och ska ringa o beställa tid hos kuraton så jag ska visa såren och berätta vad som har hänt..

Anmäl
2014-12-16 23:10 #11 av: [Yllhilda]

#10 Gud så bra! Kramas Vad roligt att ni kunde prata om det! 

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-12-17 07:04 #12 av: GiraffTunga

Ja.. hon ska beställa tid idag och ska till mormor efter skolan för hon vill inte jag ska va hemma själv med knivar..

Anmäl
2014-12-17 10:44 #13 av: [Yllhilda]

#12 Verkligen bra! Nu händer det grejer!

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-12-17 14:06 #14 av: GiraffTunga

Idag så var jag ganska off och ledsen i skolan och jag hade idrott så sa att jag glömde så satte mig ner o var ej med hade mobilen och luvan på.. Mådde så dåligt så jag inte kunde va med så skrev till mamma och sen ringde jag henne och hon sa att hon ringde kuratorn men hon svara ej så hon ringde vårdcentralen och ska försöka få kontakt med psykolog... Vad kommer psykologen göra förutom att prata?

Anmäl
2014-12-17 14:19 #15 av: [Yllhilda]

#14 Det beror på, men de flesta vill bara prata. En del psykologer gör lite tester(ofta ganska roliga) för att bättre förstå dig. Kanske att det blir prat om tabletter lite senare, och då kommer dem förklara hur dem funkar och hur länge man ska ta dem. Men om du inte vill så är det bara att säga "Nej, jag vill ha en annan lösning".Glad

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-12-17 16:36 #16 av: Aleya

Min mamma var lika när jag mådde skit och sa att det kommer synas sen när jag söker jobb att jag varit sjuk.
Men ingen arbetsgivare har sett det och nu mår jag bra. Bättre än någonsin.

Att gå hos psykolog ÄR inte farligt. Dom kan göra tester och intervjuar dig om ditt mående.

Så gå till kurator eller psykolog. Det gör dig gott.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-12-17 21:56 #17 av: GiraffTunga

Mamma ringde BUP tror jah och dom sa att om det är akut så kommer dom låsa in mig annars tar de flera veckor o få en psykolog men då ringde hon nån annan o sa att jag inte klarar flera veckor att vänta så jag ska få specialist psykolog den som är mer bättre än vanlig psykolog. Ska kanske gå dit imon eller ringa dom.

Anmäl
2014-12-17 22:37 #18 av: [Yllhilda]

#17 Din mamma kämpar ju för att det ska komma igång, och det är ju jättebra! 

Dem vill helst inte lägga in folk utan föredrar att du får prata med någon, och att prata med en specialist är ju bland det bästa du kan få, så det tycker jag låter som en bra idé.Glad

Hur känner du dig nu när din mamma vet? 

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-12-17 22:50 #19 av: GiraffTunga

Ja jag har ju varit mycket otrevlig men nu hade vi en myskväll med film och godis och ljus o myste och jag sa att hon reagerade sjukt bra för flesta kan ju ta det riktigt illa och hon blev glad. Har jullov nu och ska skippa skolan dem 2 sista dagarna nu för hon vill jag ska ta det lugnt så nu ska hon va hemma med mig och ta hand om mig.. vår relation är bättre nu ♥

Anmäl
2014-12-18 08:33 #20 av: GiraffTunga

Och dom ringde idag jag har tid 13.00

Anmäl
2014-12-18 08:35 #21 av: GiraffTunga

Och det är hos BUP

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.