12. Personlighetsstörningar

relstion med en narcissistisk person

2015-03-10 17:49 #0 av: bettan1967

Hej alla
känner att jag verkligen behöver få skriva av mig. Det är rörigt i huvudet och i känslolivet och fattar att det är en process efter en riktigt destruktiv relation.
det var ett tag sen jag klev ur denna men sen har ex hört av sig och nu får jag inte ur han från mig. Han är psykopat och tryckt ned mig totalt i allt och nu har jag börjat känna av svartsjuka mm. Vet att det är hans sjuka sida och jag vill inte lyfta luren eller gå hem till han. Vet hur det slutar. Jag ber om ursäkt för det han gjort och så börjar vi om.
Stanna upp och tillåta mig men sätta gräns till att inte göra allt det där. Snacka om makt och kontroll

Anmäl
2015-03-10 17:53 #1 av: Hera

Gå inte tillbaka. Om han tryckte ned dig älskar han dig inte.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-03-10 18:01 #2 av: Hera

Tillägg. Du måste börja respektera DIG SJÄLV!!

Du ska aldrig ta emot skit.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-03-10 18:20 #3 av: elsaselmasiri

Levde med en sån person. Vi fick tre barn. Han var så elak och jag sa till honom många gånger, att fortsätter du så här så kastar du mig i armarna på en annan. Vilket var precis vad som hände. Han blev galen! I två månader var det kaos hemma. Han sov inte. Jag kunde vakna av att han försökte bära i väg mig, han tog min mobil och kontrollerade den, han bet mig, drog mig i håret så stora tussar gick av, han smög på mig när jag gick på toa. Till sist kunde han inte jobba, han sjukskrev sig och spionerade på mig.  Han styrde ut mot en mötande lastbil, och körde inte tillbax igen förrän jag lovat att stanna.

Då var måttet rågat. Jag tog barnen och stack en dag när han trots allt var på jobb. Allt slutade med att han frontalkrockade med en lastbil, samtidigt som han ringde mig på mobilen och sa att han gjorde det. Det skulle jag ha med mig i livet tyckte han. Min läkare sa att det var fruktansvärt elakt gjort av honom.

Så dumpa honom!! Det finns en bättre man för dig!

Anmäl
2015-03-10 18:37 #4 av: Ebolaa

#1&2 Som ovanstående talare, så råder jag dig att du i det här läget verkligen litar på din magkänsla och struntar i att svara och låter det där va. Det där är ju nästan ett spel för honom och du ger han bara bekräftelse om du svarar eller gör som han vill. 

Kan du åka hem till någon annan en stund så att du slipper vara ensam? Det är lättare att stå emot om du är med någon än att sitta  hemma och lyssna när telefonen ringer eller när det kommer sms från honom.. 

Klart att han kommer va snäll och så i början - hur skulle han annars få kontakt med dig? Har han redan misshandlat dig fysiskt, verbalt eller psykiskt så kommer det hända igen, så länge han inte får vettig hjälp för sina problem eller bevisar att han gjort OMFATTANDE förändringar med sig själv. Det verkar inte ha hänt om du känner som du gör just nu, så lägg ner det där projektet..

Stå emot för dig egen skull, han har inget att ge dig och du har ju lyckats ta dig ur det - tänk på hur du hade det innan, tillsammans med honom... Du har just nu ett aningen lättare val, det är ingen separation och flytt, du måste stå emot hans tjat eller smicker.. 

Om du är riktigt rädd i ditt eget hem eller om han börjar hota dig - så att du börjar frukta för ditt liv-  ska du kontakta polis eller socialen. De kontaktar sedan socialjouren i din kommun som kan ordna skyddat boende åt dig. Det är inget ovanligt, alla kommuner har  akutlägenheter specifikt för våldsutsatta kvinnor. 

Försök ägna dig åt något kul eller som får dig på bra tankar, hoppas du står emot nu. Tänk vad långt du kommit, sug inte in i hans babbel.. ! 

Ciao kram!

Anmäl
2015-03-10 18:44 #5 av: Ebolaa

#3 Herregud, tur att ni tog er ur det! Finns så sjuka människor här i världen...

Anmäl
2015-03-10 18:49 #6 av: Hera

#3 Beklagar att du varit med om det. Har en väninna som gick igenom en väldigt liknande händelse. Skillnaden är i stort att han dessutom dödade hennes husdjur :(

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-03-10 18:50 #7 av: elsaselmasiri

Ja, och efteråt har jag fått veta att han var otrogen när jag väntade vårt tredje barn. Men han kom från en familj med en gammaldags syn, att mannen var en riktig karl om han knullade runt, men kvinnan skulle stå vid spisen. Hans familj la all skuld på mig och spred ut i byn att jag var en hora. 

Anmäl
2015-03-11 05:55 #8 av: bettan1967

Tack alla
vet att han varit otrogen emot mig med. Han gillar dejting sidor, behåller sina ex, fysisk misshandel, spionerat ja det har han gjort. Så fort man sagt nåt om hans ex eller nåt så har han vänt det åt att han är berättigad eller vänder det åt att det är mitt fel. Pratar illa om alla, jag går 12 steg och han ville att jag skulle sluta och gå. han ville skärma av mig från barn och vänner. När han fick mig dit han ville då klaga han och sa att jag bara leta fel och inget fick vara bra. Han lova en massa att han skulle förändras men det gjorde han aldrig utan det var jag hela tiden. Sen när jag sa nåt vände han på allt och sa att jag bara snacka skit. Använder sina barn i sitt sjuka spel och set mår jag mest dåligt för. Men där är jag helt maktlös och får släppa tager. Jag är tacksam att jag har lämnat han men förstår mera nu när man fått distans till honom att man är som ett stort öppet sår och det tar tid att läka.

Anmäl
2015-03-11 11:38 #9 av: Ebolaa

#8 Jag märker att du har mycket du behöver få "spy ur" dig och det är väldigt bra att du gör det. Har du några nära vänner eller familj som du kan prata med om detta? Annars skulle du kanske borda gå till en psykolog som kunde hjälpa dig i att stödja dig.. Mest för att du inte går tillbaka till den här mannen, så att du kan hitta strategier och dina inre styrkor som fortsätter leda dig på rätt väg.. :)

I och med att destruktiva förhållanden förändrar ens person såpass mycket som den faktiskt gör är det bra för dig i det här läget att försöka hitta tillbaka till dig själv genom att göra det som du vet att du mår bra av, eller umgås med personer du mår bra av osv. 

Det blir bättre med tiden, och som du säger, har du redan nu börjat se saker som inte är okej vad gäller den här mannen, lita på din intuition, och när du får ännu mer avstånd från han kommer det bara kännas lättare och lättare att stå emot hans sätt..

Anmäl
2015-03-12 10:22 #10 av: bettan1967

Tack #9 jo jag har människor och går i terapi KBT men sen när man ska umgås med sig själv kommer det upp saker eller nåt man ser på tv eller hör, då triggar det igång som en jäkla påslags knapp. Eller som nu när han skicka sms i förra veckan och det gick bra ända till fredagen. Behöver få ventilera mig så jag INTE börjar försköna allt igen och glömmer bort mig totalt i hans makt.

Anmäl
2015-03-12 10:26 #11 av: bettan1967

Ska tillägga att säga att det han ursäktar sig med att det är inget fel på honom egentligen för om jag har sagt nåt så säger han att så är han inte och han känner ingen skuld eller kan inte förstå varför han har gjort mig typ ledsen men han kallar mig för empatilös.

Anmäl
2015-03-13 11:47 #12 av: Ebolaa

#10 Alright, ja det är ju det som är det svåra.  Men det är ju bra att du kommer hit och skriver av dig i så fall, så att du får lite utlopp på det inre kaos som kommer ibland.

Men dessa känslor kommer också bli lättare att hantera när tiden går och avståndet blir längre ifrån den här mannen. Han är inte bra för dig, så är det bara. 

#11 att han inte ser vad som är fel hos han själv, kallas för att inte ha någon sjukdomsinsikt och är ett typsikt drag för personlighetsstörning.. När han sedan kallar dig empatilös är ett uttryck för en psykologisk försvarsmekanism projicering, som innebär att personen i fråga anser att andra har ens egna dåliga egenskaper, som ett sätt att slå ifrån sig - och också ett uttryck för att han inte ser sig själv i spegeln och inse vad han gör för fel.

Det skulle krävas specialiserad hjälp för att han ska kunna komma till rätta med sina problem och under en väldigt lång tid för att han ska förstå vad han håller på med. Det här är ett projekt ingen vanlig människa varken orkar eller kan klara av helt på egen hand, du blir medberoende till hans personlighet och tappar din egen personlighet någonstans på vägen.

Anmäl
2015-03-13 21:27 #13 av: bettan1967

Tack #12 ser att du kan din sak
jag kan med men tappar när det kommer till mig själv

Anmäl
2015-03-16 12:20 #14 av: Ebolaa

#13 ja, jag har faktiskt sett/hört liknande saker av mina vänninor och själv haft en kille som var väldigt kontrollerande. Så jag vet hur liten och svag man känner sig. 

Det jag kan se i ditt inlägg och dina kommentarer är att du verkar ha kommit en bra bit på vägen i varje fall. Det visar på att du har styrkor inom dig som faktiskt inte alla har :) 

Du är en bra människa och sker och ting kommer bli bättre, även om vägen dit kan vara lite krokig.. Blomma

Anmäl
2015-03-19 07:33 #15 av: bettan1967

Tack jo jag kämpar med en bra omgivning runt mig. Jag har pratat med han nu i veckan och jag ser vilket spel han försöker men jag går inte på detta spel igen och det gör inte ont på samma sätt känner befrielse faktiskt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.