10. Kronisk smärta påverkar själen

Tål inte ljus

2015-05-16 12:42 #0 av: vaniljkaka

Någon här som vet vad det kan bero på? Så fort jag går ut börjar det göra ont i ögonen och svider, ljuset är så starkt och jag kämpar för att hålla dom uppe, tittar mest ner i marken för att det är så starkt ljus från himlen, även om solen inte skiner känner jag såhär.
Det är samma med starka lampor, jag vill bara släcka. 
Är jättejobbigt detta :( 

Anmäl
2015-05-16 12:53 #1 av: VildaVittra

Det kan vara massa olika saker, som torra ögon, vitaminbrist, migrän och saker som "vampyrsjukan" (den senare skulle du nog märkt tidigare i ditt liv dock). Så till doktorn och kolla dina värden först och främst. Glad

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-05-16 15:00 #2 av: vaniljkaka

Ok! Hade faktiskt tänkt att köpa ögondroppar mot torra och trötta ögon, det finns väl bra på apoteket va?

Anmäl
2015-05-16 15:56 #3 av: vaniljkaka

förresten mina värden kollade doktorn när jag va där för mitt psykiska mående. Och det var inga fel på dom

Anmäl
2015-05-16 16:01 #4 av: [KEEL]

Det kan vara ett tecken på stess eller utmattningssyndrom. Att intryck som ljud och ljus blir överväldigande för en. 

Anmäl
2015-05-16 19:37 #5 av: vaniljkaka

#4 ja okej, utmattad är ett ord som beskriver mig rätt bra just nu, har en tvååring, tight ekonomi och ett dåligt psykiskt mående, social fobi, ångest, känslig,orolig för allt, väntar även på att utredas för adhd/add/asperger. 
Men jag kan inte förstå vad mina ögon har med detta att göra, detta är ju kroppsligt , men kan ljuskänslighet bero på dålig syn? är det ngt en optiker kan se?

Anmäl
2015-05-16 20:18 #6 av: [KEEL]

Om du är utmattad psykiskt blir du det fysiskt också och kroppen klara inte av att ta in och procecera saker som ljud, ljus, information m.m. och det blir helt enkelt för mycket för kroppen att ta in och därav din starka reaktion.

Anmäl
2015-05-16 21:06 #7 av: vaniljkaka

#6 okej, om det nu är så att man är utmattad blir det bättre eller sämre att börja med jobb/praktik ?  Det är på gång... inte för jag egentligen vill, men läkare och andra tycker det vore bäst för mig. Fast dom vet inte om att jag är utmattad. (om jag nu är det)

Anmäl
2015-05-16 21:21 #8 av: [KEEL]

#7 Det beror på. Alla fungerar olika och reagerar därför olika. Antingen kommer du känna dig bättre eller sämre. Om du känner dig likadant eller värre efter en vecka skulle jag rekomendera att gå till vårdcentralen eller liknande och prata med dom och evt. sjukskriva dig. Man ska alltid ta utmattningssyndrom på allvar, ibland går det så långt att det tar år för folk att rehabilitera sig och ens klara enkla saker som att öppna en dörr, koncentrera sig och ta in ny information etc. 

Anmäl
2015-05-17 01:44 #9 av: annia1

vaniljkaka då det gäller ögonen så börja med det självklara att beställa tid hos en optiker för synundersökning. Vad jag vet så brukar inte dålig syn skapa detta, men det kan vara så att du har brytningsfel så att ljuset kommer in fel. Tala om redan när du beställer tid att du har problem med ljus så de vet. Sen beroende på vad optikern ser hos dig så kan den skicka remiss till ögonläkare om det behövs som gör en djupare undersökning.

Vill du diskutera politik och andra samhällsfrågor.
Kika då in på debatt

Anmäl
2015-05-18 19:37 #10 av: Sagolikt

Du skrev i en tråd på en annan ifokussajt att du just fått reda på att du är närsynt. Det är jag med, och väldigt ljuskänslig. Jag fick det förklarat för mig av en optiker att för närsynta personer är pupillen större, vilket gör att ögat tar in för mycket ljus. Solglasögon är det enda som hjälper.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.