Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
01. Akuta situationer

Jag orkar snart inte mer

2015-06-18 10:33 #0 av: Skrikan

Jag har sökt hjälp så länge. Nu för några veckor sedan fick jag komma till en psykolog. Jag har hela tiden hamnat mellan stolarna och kommer ingen vart. Jag har behövt hjälp för väldigt länge sedan men kommer ingen stans. Jag var på psykakuten i november, och har först nu fått komma till en psykolog.

Jag väntar också på adhd-utredning men nekas på grund av min stress, ångest och depression. Trots att allt bara blir värre och värre hela tiden. Och jag försöker hela tiden hålla mig ovanför ytan. Kämpar som bara den. Jag orkar snart inte mer.

Och nu jag känner mig helt knäpp. Jag behövde boka om min tid hos psykologen den här veckan och fick en ny tid idag. Så kom jag dit och sköterskan ser mig inte i systemet, och efter lite samtal med folk på vårdcentralen säger hon att jag ska gå och knacka på hos psykologen. Och han förstår inte varför jag är där. Jag pratade ju med honom i telefon, och han sa att jag kunde komma idag. Och nu är det som helst bortblåst. Nu hade han en annan patient på den tiden, och sa att det var en eventuell tid och att han inte hade bokat in mig definitiv. Men jag är så säker på att han aldrig sa så. Jag känner mig så jävla knäpp.

Inte nog med det. Hela mitt liv faller i bitar just nu. Jag har ingen anställning, så jag vet inte hur jag ska klara mig ekonomiskt. Jag är student och jag tror inte jag får nån hjälp. Jag vet inte ens om jag har en studieplats i höst. Jag tror inte jag orkar studera i höst. Jag tror inte jag orkar jobba. Jag är inskriven på arbetsförmedlingen och skulle haft möte där idag men struntade i det för att jag skulle gå till psykologen... Jag vet inte om jag har gjort nåt jättedumt genom att inte gå på det mötet. Jag behöver ett jobb, har sökt så mycket men får inget.

Jag känner mig helt knäpp.

För några veckor sen dog en person i min närhet. Allt brister nu. Jag förstår inte. Jag känner mig knäpp. Tror att det är jag som inbillat mig att jag ska på samtal med psykologen nu. Men jag är så säker på vad han sa. Jag är så säker på att han sa att jag var inbokad idag. Jag förstår inte, och jag orkar inte. Jag vet inte ens om jag vill ha hjälp med nåt. Jag måste bara få ur mig allt. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Anmäl
2015-06-19 12:37 #1 av: Bill&Bull

Har du ingen i din närhet som kan hjälpa dig? Familj, vänner? Jag tycker det låter som du inte är ok för att jobba, du behöver få hjälp med ditt mående. Tycker du borde prata med en läkare, äter du nån medicin?
Du är inte knäpp, kan kännas så när man mår psykiskt dåligt och allt snurrar runt i huvudet.

Anmäl
2015-06-20 12:30 #2 av: Geru

Kontakta soc. Kontakta läkare. Bli sjukskriven.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.