01. Akuta situationer

Paranoid??

2016-05-19 14:08 #0 av: IaMiaMaria

Jag har varit ute i från psyk i fyra veckor och mått riktigt bra. Idag är jag rädd för mig själv att jag gått och blivit paranoid igen.

Är så extremt uppstressad över det som händer i Sverige just nu. Först saboteras flera kommunikationsmaster, där man klipper sönder räddningstjänsten linje bla. Sen idag så så slutar flygkommunikationen att funka och samtidigt blir det problem med tågtrafikens datasystem. Jag är helt säker på att detta hänger ihop även fast media pratar om det som helt separata händelser.

Jag brukar inte må dåligt över nyheter. Men idag gör jag det.

Jag hoppas att mina känslor bara är känslor och inget annat!

Anmäl
2016-05-19 15:38 #1 av: Aleya

Jag tycker att dina tankar inte är kanske så rationella. Får jag undra om du har paranoia i grunden av din sjukdom?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-19 16:17 #2 av: IaMiaMaria

Jag har borderline, bipolär typ 2 och har legat inne för psykotiska symtom. Så ja det har jag och är något medvetet om att detta är paranoia men det känns som extremt verkligt vilket höjer min ångest något enormt.

Anmäl
2016-05-19 17:21 #3 av: Aleya

#2 fast om du nu ska tänka rationellt så är detta inget du kan göra åt. Men har du ingen kontaktperson att prata med om din oro?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-05-19 17:38 #4 av: IaMiaMaria

Läser just nu på svts hemsida att Säpo, MUST och FRA sitter och jobbar på att det kan finnas ett samdand mellan mastsabotagen och detta med flyg och tågtrafikens kommunikation.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/inga-flyg-lyfter-fran-arlanda

Så jag är iaf inte ensam om att tänka så och det känns ju skönt

Jo jag har en kontaktperson att prata med och det har jag gjort.

Anmäl
2016-05-19 22:56 #5 av: [Klave]

Tror inte det beror på dina diagnoser utan helt naturligt. Massvis med människor är oroliga för vad som händer ju nu och har helt rätt i att vara de. Polisen får knappt dra vapen i farliga situationer, media är kontrollerad, vi har haft massa bombhot, bilbränder, attacker mot både polis och ambulans personal. Menar att inte att förvärra det men det är helt naturligt.

Anmäl
2016-06-12 00:19 #6 av: [Tre]

Men herregud vars jobbar du? Inte behöver du vara orolig, staten har allt under kontroll. Slappna av, herregud om du inte mår bra far på sjukhuset. Kram kram

Anmäl
2016-06-12 00:25 #7 av: [Klave]

#6 "Staten har allt under kontroll" går att diskutera. Många är rädda för vart Sverige är påväg inget man behöver åka till sjukhus för.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.