Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

Medicinprövning

2016-09-28 23:24 #0 av: Azalhea

Mot bipolär typ 2. (Nyligen diagnostiserad)
Även adhd, gad å ocd i botten

Hittills igenom åren har jag provat:
- cipralex
-citalopram
-fluoxetin
-sertralin
-risperdal
-abilify
-Ritalin
-sobril
-atarax
-theralen

Just nu står jag på fluoxetin, sobril och theralen. Av ovanstående mediciner har jag mått dåligt på alla möjliga vis och behandling har avslutats. Otroligt läkemedelskänslig och läkaren vill nu sätta in både lamictal och seroquel. Har en ganska grov övervikt och behöver något viktneutralt.

Någon som är bipolär som slipper äta medicin? Kan man göra något själv? Och har NÅGON ssri/ssnri hjälpt er?
Jag vill inte ha såna här tunga mediciner man blir slö, hungrig och fet av.
Heller inte alla otäcka jävla biverkningar som medföljer.

Behöver komma i kontakt med några bipolare :)

Anmäl
2016-09-29 05:40 #1 av: xirya

Jag har lamictal. Man kan ju gå upp i vikt av den, men jag har snarare gått ner i vikt under tiden jag har haft den, men det är nog av andra orsaker. Du kan ju testa? Får du utslag av den så ta kontakt med sjukvården direkt.

Jag vet att SSRI har fungerat bra för en del som har bipolär typ 2, men jag blir hypomanisk av dem. 

Det är möjligt att det finns några med bipolär sjukdom som kan hantera det hyfsat utan läkemedel, men det är nog rätt ovanligt. Många som har cyklotymi klarar sig nog hyfsat utan läkemedel, men jag gissar bara. 

Man kan göra mycket själv, men för de flesta av oss så är nog läkemedelsbehandling ett nödvändigt ont. Många av oss som har bipolär sjukdom har problem med rutiner, det är viktigt att vi får tillräckligt med sömn, kommer ihåg att ta medicinerna och undviker alkohol osv. Det finns självklart mer man kan göra, men jag får återkomma när jag är lite mer vaken och klar.

Du får förresten gärna skicka PM om du känner att du behöver peer support. Det gäller ju er andra som läser också. Det är bara att skriva.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.