02. Allmän psykiatri

Vad är fel med mig?

2016-10-11 21:23 #0 av: Keeran

Hej. Jag är 28 år och har så länge jag kan minnas haft mina "toppar" och "dalar".
Just nu har jag haft en depressionsperiod med vissa maniska inslag. Jag kände, nu när det var som mörkast, att familjen skulle ha det bättre utan mig. Att jag förstör livet för alla etc. Kändes så hemskt att vakna till ännu en ny dag.. Hade/har sån dödslängtan, men skulle nog inte kunna ta mitt liv. Även om jag nu haft mina tankar och känslor så har jag frenetiskt städat huset, allt ska plockas undan får inte ligga nått framme.. Etc . Klarar inte att handla ensam eller röra mig ute bland folk utan en person jag känner mig säker med.

Jag går in med 100% I nya uppgifter (skola, jobb, läsning etc) sen tar min energi totalt slut och jag vill bara försvinna igen..

Haft visst självskadebetende, skar mig ibland som ungdom. Nu bankar jag huvudet i väggen eller rispar huden. Vill inte visa sår inför barnen.

Svänger I humöret. Blir tvär arg för att nästa stund vara glad och sen kan jag bli ledsen. (spelar ingen roll om jag är uppåt eller neråt, växlar alltid fort och lätt i humör)

Impulsiv

Har perioder (tillsammans med dep.) då jag får panikångest.

Har ångest som bara kommer, utan direkt anledning.

Förlåt att det blev så långt.

Någon med diagnos som känner igen sig? Vilken diagnos har du?
Vart kan jag få rätt hjälp? Gick till VC, läkaren träffade mig i 5 min och skrev ut Cipralex och sobril. . Började inte äta medicinen.

Anmäl
2016-10-11 21:33 #1 av: Valentine

Gå in på psykisk ohälsa på 1177 och vart vänder jag mig. Där har dom län för län vart man kan vända sig. Men det är ju till psykiatrin. Har du läst något om bipolär?

Anmäl
2016-10-11 21:44 #2 av: Keeran

Jag har läst om en del diagnoser, men känner inte att jag passar in någonstans? Allt känns så luddigt med diagnoser inom psykiatrin..
Är just nu inskriven på rehabilitering/aktiveringskurs och ska träffa läkaren där i morgon. Kanske kan komma vidare därifrån.

Anmäl
2016-10-11 21:44 #3 av: Keeran

Tack för svar förresten. :)

Anmäl
2016-10-11 21:58 #4 av: Valentine

Okej, ja det kan ju vara så.
Ja absolut, han bör kunna "lotsa" dig till rätt ställe. Men se till att stå på dig så att du verkligen får rätt hjälp för dig. Alltså att läkaren tar det du säger på allvar.

Anmäl
2016-10-11 22:18 #5 av: Valentine

Har du sett djävulsdansen 2, om psykisk ohälsa? Är det någonting du har möjlighet att se på nu ikväll. Kan ses i svt play.

Anmäl
2016-10-11 22:25 #6 av: Keeran

Ska kika på det i morgon. Tack för tipset. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.